Arhiva

“Mi nismo anđeli 2”

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00
“Mi nismo anđeli 2”

Za razliku od prvog dela, zaplet se sada gradi oko petnaestogodišnje Nikoline ćerke Sofije, koja je rođena na kraju prvog dela. Uloga Sofije poverena je Mirki Vasiljević, koja je ujedno i jedino novo lice, među već poznatom glumačkom ekipom iz prvog dela: Nikola Kojo, Milena Pavlović, Vesna Trivalić, Zoran Cvijanović... Srđan Dragojević za NIN kaže da će drugi deo biti uspešniji od prvog:

- Siguran sam da će na našem boks ofisu film biti znatno uspešniji, jer je prvi deo igran u verovatno najgorim okolnostima, tokom devedesetih, u vreme velike hiperinflacije, rata u Hrvatskoj, koji je bio u punom jeku, rata u Bosni koji je tek počinjao. “Mi nismo anđeli 1” nije imao neki enorman bioskopski uspeh. On je svoj status stekao tek nakon što je 600 puta prikazan na raznim televizijama u ovih 12 godina.

U “Mi nismo anđeli 2” Nikola je patološki ljubomoran na svoju ćerku i on je centar iz čije vizure se odvija film, za razliku od prvog filma gde je priča podeljena na različite likove. Cvijanović je i dalje njegov prijatelj, koji je u međuvremenu postao i psiholog terapeut, pa mu pomaže da razreši ljubomoru i brigu oko ćerke.

Muzika, koju komponuje Kristina Kovač, naginjaće disku sedamdesetih, a film će pratiti i modna linija kreatora Bogomira Doringera.

Premijera filma najavljena je za kraj ove godine.

A. A.