Društvo

Terzić pravosnažno oslobođen optužbe za zloupotrebe u vezi sa transferima fudbalera

Beta | 17. maj 2024 | 12:55
Terzić pravosnažno oslobođen optužbe za zloupotrebe u vezi sa transferima fudbalera
NIN / Aleksandar Dimitrijević

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu i pravosnažno oslobodio generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića optužbe za zloupotrebe u vezi sa transferima nekadašnjih igrača OFK Beograda, preneli su danas mediji.

Presudom Višeg suda u Beogradu od 31. jula 2023. godine, Terzić je oslobođen optužbe da je izvršio krivično delo zloupotrebe položaja, a takođe je oslobođen i Dražen Podunavac. Žalbu je podneo javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a ona je odbijena i oslobađajuća presuda je pravosnažna, preneo je Sport klub.

U saopštenju Apelacionog suda u Beogradu, posle sednice veća od 23. aprila, navodi se da je žalba Višeg javnog tužilaštva odbijena kao neosnovana.

"Apelacioni sud u Beogradu je analizirao presudu samo u delu kojim su okrivljeni Terzić i Podunavac oslobođeni od optužbe s obzirom da u odnosu na drugi stav presude kojim je prema okrivljenom Zvezdanu Terziću odbijena optužba žalba nije ni izjavljena", piše u saopštenju, navodi se na sajtu Sport kluba.

Kako se navodi, po nalaženju Apelacionog suda pravilno je prvostepeni sud nakon sprovedenog dokaznog postupka i analize dokaza dao jasne i argumentovane razloge zbog kojih smatra da nije dokazano da su okrivljeni Terzić i Podunavac preduzeli radnje krivičnih dela koja su im stavljena na teret.

"Kako se u žalbi javnog tužioca ne ukazuje ni na jedan dokaz koji nije bio cenjen u toku postupka ili na neku činjenicu koja bi dovela do drugačijeg zaključka u ovoj krivično-pravnoj stvari, Apelacioni sud je žalbu javnog tužioca odbio kao neosnovanu, a prvostepenu presudu potvrdio", navodi se u saopštenju.