Politika

Đilas: Vučić slagao bez trunke sramote da Srbija nastavlja putem evrointegracija

Fonet | 11. maj 2024 | 10:35
Đilas: Vučić slagao bez trunke sramote da Srbija nastavlja putem evrointegracija
EPA / EFE/MARKO DJOKOVIC

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dan nakon što je saopštio da će šest miliona Srba i 1,4 milijarde Kineza praviti zajednicu, na Dan Evrope bez trunke sramote slagao da zemlja nastavlja putem evrointegracija, saopšteno je iz SSP.

"Kakav odnos Vučić ima prema Kini, kakav prema Evropskoj uniji vidljivo je ne samo iz njegovih izjava već i iz činjenice da je tokom posete predsednika Kine bio obučen i ponašao se u skladu sa protokolom, a na prijem povodom Dana Evrope je došao razdrljen, bez kravate, sa facom koja je jasno pokazivala koliko se smara", rekao je Đilas tokom posete Paraćinu.

Prema njegovom mišljenju, svako ko zna kako Vučić razmišlja shvatio je kakvu je poruku time poslao.

To što je ambasador EU Emanuel Žofre pričao o nastavku puta Srbije u Evropu je tačno baš koliko i izjava ambasadora Amerike da vlast vodi Srbiju na zapad. Srbija je odustala od evropskog puta i to je jasno svima, samo je predstavnicima dela međunarodne zajednice profitabilnije da to ne priznaju, konstatovao je Đilas.

On smatra da se isto ponašaju i predstavnici dela opozicije koji objašnjavaju javnosti da će kroz zabranu glasanja onima koji su prebivalište dobili prethodnih 11 meseci rešiti pitanje fantomskih birača u Beogradu.