NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Traka

      Prebio urednika
       Radnik Televizije Crne Gore Rajko Vukadinović fizički je napao glavnog urednika te medijske kuće Velibora Čovića. Čović je izjavio da iza tog napada stoji "paralelni kafanski kolegijum" TV Crne Gore, koji je sastavljen od "poznatih ratnih huškača koji uporno želi da odlučuje o programu televizije". On je preneo reči svog napadača, pre nego što ga je udario: "Odlučili smo da te smenimo."
      
       Legalizam
       Tri mladića nasilno su ušla u prostorije Centra za kulturu u Dimitrovgradu, u nameri da iz Radio-televizije Caribrod izbace aktiviste Otpora koji su pre dva meseca nelegalno zaposeli tu stanicu, nezadovoljni smenjivanjem rukovodstva Centra za kulturu. Bivši direktor tog centra Aleksa Radev rekao je da je fizički napadnut noćni čuvar i da su polomljena stakla na ulaznim vratima. Vršilac dužnosti direktora Centra Petar Jovanović rekao je da "grubog fizičkog razračunavanja nije bilo". Policija je saslušala vinovnike incidenta, a tokom dana RTV Caribrod nije emitovao program.
      
       Tajne
       Članovi ekspertskog tima Komiteta pravnika za ljudska prava za izradu predloga zakona o slobodnom pristupu informacijama ocenili su da je tajnost informacija neophodno utvrditi na osnovu njihovog sadržaja, a ne voljom pojedinaca u državnim službama. Na "okruglom stolu" o izuzecima te dostupnosti, šef ekspertske grupe Miroljub Radojković naveo je da bi takvi slučajevi mogli biti vremenski ograničeni. Ukazano je i da su odredbe o državnim, vojnim i službenim tajnama sadržane u više od sto zakona, te da nije jasno ko određuje šta je vojna tajna i ko propisuje kriterijume za to. Radna verzija zakona, kako je najavljeno, biće predstavljena početkom aprila.
      
       Nagrada
       Glavni urednik banjalučkih "Nezavisnih novina" Željko Kopanja dobitnik je nagrade Konkordija za slobodu štampe, koja će mu biti uručena 3. maja u Beču, povodom svetskog Dana slobode medija, saopštila je Organizacija medija jugoistočne Evrope (SEEMO), koja je Kopanju i predložila za tu nagradu.
      
       Koncesija
       Zagrebačkom Radiju 101 dodeljena je petogodišnja radijska koncesija za grad Zagreb i zagrebačku županiju, odlukom većine članova hrvatskog Veća za radio i televiziju. Na konkursu je učestvovao i Radio Centar. Frekvenciju na 88,1 megaherca, koju je koncesijom dobio Radio 101, do sada je koristio Radio Sljeme.
      
       Konkurs
       Niški književnik i novinar Radio Niša Radmilo Pejić dobitnik je prve nagrade na konkursu Radio Beograda za radio dramu. On je nagrađen za radio dramu "Nežna netrpeljivost" o životu intelektualaca i borbi njihove majke da po svaku cenu očuva porodicu na okupu. Pejić je do sada više puta nagrađivan na konkursu Radio Beograda, a najnovija nagrada uručena mu je 22. marta u Beogradu, na Dan radio drame.
      


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu