NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Traka

      NUNS nagrađuje
      
       Trač i senzacionalizam postali su opšti trend u domaćem novinarstvu, tvrdi predsednica NUNS-a Milica Lučić-Čavić i najavljuje da će NUNS, radi skretanja pažnje javnosti na takve pojave i stimulisanja profesionalnih standarda, svakog meseca nagrađivati najbolji tekst u medijima i proglašavati najgori. Ona je rekla da su se NUNS-u obratili pokret Otpor, Institut za majku i dete, koji su se žalili na “Ilustrovanu politiku”, ali i srpski ministar pravde Vladan Batić i vlasnik kompanije BK Bogoljub Karić, koji su imali primedbe na pisanje dnevnika “Nacional”.
      
      
      
       Novi direktor
      
       Nekadašnji guverner Narodne banke Jugoslavije Vuk Ognjanović trebalo bi da bude novi direktor novinske agencije Tanjug. Ognjanović je bio i predsednik Savezne komisije za hartije od vrednosti, a do prošle nedelje bio je vršilac dužnosti direktora Fonda federacije za kreditiranje bržeg razvoja privredno nedovoljno razvijenih republika i autonomnih pokrajina. Ognjanović je kadar Socijalističke narodne partije Crne Gore. Savezna vlada je nedavno razrešila dužnosti Momčila Bojovića direktora Tanjuga, kojeg je na to mesto takođe predložio SNP.
      
      
      
       Smena
      
       Upravni odbor Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) razrešio je dužnosti Jelenu Davidović, generalnog direktora te medijske kuće. U obrazloženju je navedeno da je to učinjeno zbog teškog finansijskog, organizacionog i tehničkog stanja u koji je dovedena RTRS. Do izbora novog direktora na javnom konkursu, tu dužnost će obavljati radnik RTRS Radomir Nešković, predsednik Nezavisnog udruženja novinara RS. Jelena Davidović je izjavila da je smenjena u trenutku kada je RTRS na putu da reši pitanje finansiranja i smeštaja.
      
      
      
       Bez reza i bez anestezije
      
       Posle dvanaest godina pauze, na Televiziji Novi Sad ponovo počinje da se emituje serijal “Bez reza i bez anestezije”, autora Duška Bogdanovića. Koncept emisije - jedna kamera, jedan kadar, dva sagovornika, bez ulepšavanja, ispravki i ponavljanja neće biti izmenjen.
       Serijal “Bez reza i bez anestezije” počeo je da se prikazuje 1990. godine na 3P kanalu TV Novi Sad. U to vreme emisija je imala potpuno nov koncept i bavila se tek uvedenim višestranačkim sistemom u zemlji i njegovim najistaknutijim predstavnicima. Međutim, posle dvadesete emisije, tadašnje rukovodstvo TV NS ukinulo je serijal. Devetog marta 1991. menadžment Televizije odlučuje da ponovo počne da emituje serijal, ali u okviru Dokumentarne redakcije i sa naznakom Godinu dana posle. Nakon dvadesetak emisija, serijal je dobio novu odrednicu - Ona i bio je posvećen ženama. Ali, opet nije dugo trajalo: tokom 1992. zbog stalnih problema oko dovođenja i izbora gostiju, Duško Bogdanović je sam ugasio serijal, a ubrzo je napustio i TV NS.
       “Bez reza i bez anestezije” se emituje svake srede na Prvom kanalu TV NS.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu