NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Tamo da putujem

      
       Direkcija za puteve Republike Srbije u “Službenom glasniku” je obnarodovala nameru da u trećem i četvrtom kvartalu ove godine raspiše konkurs za izradu glavnih projekata rehabilitacije-rekonstrukcije magistralnih i regionalnih puteva u Republici Srbiji. Konkurs će biti raspisan za oko
       1 000 kilometara puteva, i to za 911,4 kilometara u užoj Srbiji i 81,5 kilometar puta u Vojvodini. Najduže deonice koje bi trebalo da budu rehabilitovane su: Leskovac-Babušnica-Pirot, Sjenica-Novi Pazar, Požarevac-Kučevo, Kučevo-Majdanpek.
      
       Svetska banka je Hrvatskoj odobrila zajam od 156,5 miliona dolara za modernizaciju puteva. Cilj projekta, pod nazivom Rijeka Gatenjadž jeste da se za putnički i teretni saobraćaj poboljša putna mreža do luke Rijeka. Zajam je odobren na 15 godina uz petogodišnji grejs period.
      
       Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je Rusiji zajam od 290 miliona dolara za izgradnju ključnih sekcija glavnih puteva u Sankt Peterburgu i na Dalekom istoku Rusije. Zajam je odobren na 15 godina i najveći je odobreni zajam Rusiji od osnivanja EBRD 1991. godine. Ovim novcem biće finansirana zaobilaznica oko Sankt Peterburga i 2 165 kilometara put Čita-Habarovsk na istoku zemlje.      


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu