NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Doručak u Draču

Vladimir Božović

      U Draču je ove nedelje održan Molitveni doručak, regionalni skup balkanskih zemalja, SAD, Velike Britanije, Nemačke i Norveške, čija je glavna tema uspostavljanje mira u regionu i prijateljskih odnosa među susedima. Kako za NIN govori predstavnik SCG na skupu u Draču, Vladimir Božović iz Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, “skup je bio intoniran u duhu Hristovih principa ljubavi, tolerancije, jednakosti i mira, a razgovaralo se o važnosti regionalne saradnje na Balkanu, uspostavljanju mira, razumevanja i tolerancije”.
       “Ja sam o kršenju ljudskih prava na Kosovu i eskalaciji nasilja sa svima nezvanično razgovarao i uglavnom nailazio na dobra reagovanja i slaganje da je potreban dijalog i rešavanje ovog problema”, kaže Božović za NIN. Nešto radikalnije stavove pokazao je samo Pandeli Majko, albanski ministar odbrane, koji je zamerio Srbiji što svojim ustavom svojata Kosovo. “Pokušao sam da mu objasnim da Kosovo za Srbe nije samo teritorija nego deo duhovnog i narodnog identiteta.”
       Sastanku je prisustvovao i Bajram Redžepi, premijer privremene kosovske vlade. On je od Božovića dobio na poklon knjigu o srušenim pravoslavnim hramovima i crkvama pošto je u Draču tvrdio da se radi samo o pojedinačnim rušenjima. Redžepi je inače osudio zločin u Goraždevcu i izrazio spremnost da se uhvate njegovi počinioci.
      
       J. V.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu