Arhiva

Briselski nesporazum

D. P. | 20. septembar 2023 | 01:00
Briselski nesporazum


Tako će Agim Čeku koji je do sada potpisao nekoliko bilateralnih sporazuma o vojnoj saradnji (sa Albanijom, Turskom, Makedonijom, Hrvatskom, SAD i Velikom Britanijom) u skladu sa Ahtisarijevim planom, a u suprotnosti sa Rezolucijom 1244, u nadležnost dobiti oružane snage za primenu tih sporazuma. Očekuje se da će 8.000 vojnika, od čega 3.000 rezervista, služiti vojsci čiji je prvi cilj, prema rečima Hašima Tačija, da odbrani teritorijalni integritet Kosova, a drugi, u interpretaciji Envera Hodžaja, da se integriše u NATO. Srpski premijer Ivica Dačić je reagujući na takvu odluku kazao da ona nije u skladu sa Briselskim sporazumom, i da Srbija ima garancije da kosovska vojska, kad god nastane, neće imati pravo da ulazi na sever bez dozvole Kfora. On je i do sada trebalo da bude garant vladanja 2.500 pripadnika (i 500 rezervista) BSK, čije je delovanje bilo ograničeno na civilne potrebe.

Jak kao Čak

Kampanja LDP-a obogaćena je i nizom filmskih zvezda koje stranački moto Vreme je izgovaraju u različitim okolnostima, što se može videti na njihovoj internet-stranici.
Tako Al Paćino poručuje da je vreme da se nekome ispraši tur, dok Hemfri Bogart, pomalo u duhu rezultata ove stranke, veli: Možda ne danas, možda ne sutra, ali sigurno uskoro i do kraja života. Uz sliku neizbežnog Čaka Norisa, LDP poručuje: LDP jak kao Čak.