Arhiva

Hajka na pokajnika

S. S. | 20. septembar 2023 | 01:00
Hajka na pokajnika

Foto Oliver Bunić

Svakako dostojne krimi-romana, špijunskog trilera, naučne fantastike

Nakon što je, istini za volju, izrazio žaljenje što će nevladine organizacije morati da čekaju iduću godinu i nakon što je rekao da će se potruditi da novi konkurs bude raspisan u što kraćem roku, ni ne osvrćući se na niz problema koji su pratili prethodni, poništeni konkurs, ministar Vulin se, naime, požalio da se protiv njega vodi negativna kampanja.
Hajka na mene je počela odmah nakon što sam govorio o ulozi SAD u puštanju Šešelja na slobodu, i to se jasno može videti po broju negativnih tekstova o meni pre te izjave i posle nje, kazao je Vulin.

Dakle, pisati o nizu nedvosmisleno pogrešnih poteza ovog ministarstva volšebno je obrazloživo ne njihovom analizom, već SAD kao svetskom velesilom skrivenih namera i Šešeljom kao najvećim i, ispostavlja se, najmanje važnim baukom u srpskoj javnosti.

Minimalizovaćemo štetu koju su proizveli oni koji nisu poštovali zakon i koje baš briga da li treba da dođe Državna revizorska institucija i treba li da sačekaju rok za žalbu pre nego što sve proglase blatom i kriminalom. To mi je veoma žao i nemam ni oko čega da se kajem, dodao je ministar.

Doduše, prema nekim psiholozima, kajanje se stvara navikom koja nastaje pod pritiskom. A, ako je verovati Vulinu, pritisak i eventualnu smenu može da očekuje jedino od premijera Aleksandra Vučića.

Spekuliše se da je ministar rada preusmeravanjem sredstava bez istrage zapravo želeo da zaštiti nekoga u komisiji za dodelu sredstava.
A nevladinim organizacijama koje se bave pomaganjem obespravljenima ostaje da se do daljeg, po Vulinovom receptu, bave društvenim radom, pa će, ko zna, možda i nakarikati famoznu socijalnu pomoć od 7.780 dinara