Arhiva

Pobednik svih rijalitija

Zoran Kesić i ekipa Njuz.net-a | 20. septembar 2023 | 01:00
Pobednik svih rijalitija


Nije lako biti pobednik rijalitija u zemlji u kojoj ima toliko učesnika ovih programa da komotno mogu da osnuju svoj sindikat. Ali jedan učesnik se, ipak, izdvojio svojom istrajnošću, spontanošću pred kamerama i sposobnošću da ga ništa što uradi pred kamerama ne sprečava da kasnije u životu prati svoje snove i postane (ili ostane) na poziciji koju želi.
Iz ovog kratkog, ali nejasnog uvoda, svima je jasno da pričamo o gospodinu Ivici Dačiću, sada ministru spoljnih poslova, nekada ministru unutrašnjih poslova, a pre toga premijeru Srbije, a pre toga... ma dobro, ne moramo toliko daleko u prošlost.

Vest da je po drugi put u poslednjih nekoliko godina uhvaćen skrivenom kamerom ne bi trebalo da iznenadi poznavaoce opusa gospodina Dačića. Prvi put je Ivica učestvovao u rijaliti programu kada je pristao na ekskluzivni intervju novinarki za koju nikad nije čuo, u emisiji za koju nikad nije čuo, ali mu ništa nije delovalo sumnjivo sve do trenutka kada se voditeljka, čijeg se imena sada niko u Srbiji ne seća, baš otvorila pred njim i rekla mu da... pa dobro, nije mu ništa rekla, više se ovako - bukvalno otvorila.

Iako su mnogi mislili da će ovo zapečatiti njegovu premijersku funkciju, pa možda čak i političku karijeru, ništa od toga se nije desilo, već mu je popularnost čak i skočila, kao što je to uostalom i uobičajeno za rijaliti zvezde.

Snimci rijaliti programa koje smo u ponedeljak imali prilike da vidimo, a gde je gospodin Dačić opet glavna zvezda, ponovo prikazuju gospodina Dačića kako priča sa čovekom o kome nije znao ništa, o temama za koje čuje prvi put.

I ništa gospodinu Dačiću nije bilo sumnjivo sve dok se gospodin sagovornik Banana nije baš otvorio pred njim i rekao mu da... pa dobro, ne znamo šta mu je tačno rekao, snimci su bez zvuka. Ali ono što je bila tema razgovora na tim snimcima jeste glavna tema u srpskim medijima danas. Sam gospodin Dačić kaže da su razgovarali o uobičajenim stvarima o kojima razgovaraju dva prijatelja koji se znaju 10 godina, a da pritom ne znaju čime se ovaj drugi zapravo bavi: o cigarama, porodici, sportu, mada ne nužno tim redosledom.

Iako mnogi sada opet misle da će ovo zapečatiti ministarsku karijeru gospodina Dačića, a možda čak i njegovu političku karijeru, sasvim slobodno možemo reći da su male šanse za to. Pa pogledajte samo prethodno iskustvo - ako se nešto i desi, to će biti samo porast popularnosti na sledećim izborima.

Ako idemo još malo dalje u prošlost, bilo je tu raznih snimaka sa gospodinom Miloševićem i gospođom Marković, nakon čijeg pada su mnogi mislili da je politička karijera gospodina Dačića okončana, ali eto, svi znamo da se to nije baš desilo. Jer tako funkcioniše ovaj rijaliti zvani Srbija.

Ivica je živ dokaz da ono staro rijaliti pravilo zaista važi - ne postoji tako nešto kao što je loš publicitet. Samo, što bi dodao Milić Vukašinović, ako može, stavite veću sliku!