Arhiva

Direktan, superioran i tvrdoglav

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00
Direktan, superioran i tvrdoglav


Simbol Zmaja je peti od 12 zodijaka. Aktivan je, dinamičan i pun obzira. Bilo kakav životni put da izabere, Zmaj će blistati. On uspeva u svemu, posvećuje se u potpunosti poslu kojim se bavi i biva nagrađen za veliki trud i energiju. Direktan je i u komunikacijama i delanju. Mrzi licemerje, ogovaranja i spletke. Ne krije ništa, idealista je, perfekcionista, tvrdoglav i lako se ljuti. Ove su osobe dobrog zdravlja i velike vitalnosti. Nikada se neće predati ni na poslu ni u životu. NJihov ponos se bukvalno preliva. Superiorni su u odnosu na druge. Imaju jaku volju. Mrze podlost i hipokriziju. Žene Zmajevi su predusretljive, darežljive i dobrodušne. Poseduju karakter kojim lako osvajaju srca muškaraca. Muškarci Zmajevi su inteligentni, mudri i širokogrudi, ali i šovinisti.

Zmajevi su nemirni, kapriciozni i ponekad sebični. Taština je njihova slabost. Osim toga, puni su zahteva i nestrpljenja. Lako se zaljubljuju, ali još lakše ohlade. Voljeni su, ali retko su duboko zaljubljeni, jer su njihova osećanja površna i promenljiva. U bračne vode retko ulaze mladi, a ponekad i do kraja života ostanu sami. Dovoljni su sami sebi i često i njima i okolini izgleda da su srećniji kada su sami.

Drveni Zmaj

Ovaj tip Zmaja je manje ratoboran u odnosu na ostale. Nije dobar govornik, naprotiv, mrzi da mnogo priča. Nije predusretljiv. Nema veliko društvo. Talentovan je u svim oblastima - kao i perfektni žad koji se krije u kamenu, a čim se otkrije, odmah bude najsvetlija zvezda koja sija u mraku. Osoba ovog tipa je osvajač. Voli pobedu, nikad se neće predati. Ne voli da se bavi jednostavnim poslom. Neće imati problema sa novcem, ali neće ga ni trošiti nemilice. Pažljivo planira novčane izdatke u svim važnim stvarima.
Iako nije govorljiv u društvu, predodređeni zgodni izgled pomaže mu da privuče pažnju drugog pola.

Vatreni Zmaj

Osobe ovog tipa Zmaja osvajaju srca privlačnim fizičkim izgledom. Nije najpametniji među ostalim tipovima Zmaja, ali je najpraktičniji i taktički nastrojen. Sposoban je da stekne uspeh koristeći okolinu.
Nema toleranciju niti sposobnost za podlost i hipokriziju. Voli da deluje na racionalan način. Mrzi ljude koji više govore, a manje rade. Svoje mišljenje uvek otvoreno iznosi. Lako se ljuti. Može da upadne u zavere svojih bližnjih zbog neopreznosti i lakovernosti.
Ima sreće u finansijama. Može da se bavi velikim investicijama. Ne zna da štedi, njegova priroda je sklona rasipništvu.

Zemljani Zmaj

Osobe ovog tipa Zmaja su aktivne i vredne. Obdarene su velikim dinamizmom. Pametne su i talentovane. Kada je reč o poslu, steći će još veći uspeh ukoliko mogu da se drže do kraja.
Cene dobrodušnost i njihovim akcijama upravlja instinkt. Ovaj podtip Zmaja je miran. NJegovo vođstvo nije diktatorsko. Karakter im nije toliko očit i manje blistaju u svim oblastima u odnosu na ostale podtipove Zmaja.
Vole kupovinu. Troše novac nemilice. Treba da vode računa o finansijama, jer stalno troše novac na sitnice.

Metalni Zmaj

Osobe ovog tipa Zmaja su direktne, promenljivog mišljenja i tajanstvene za okolinu. Kreativne su i uvek imaju mnogo ideja. Postići će velike rezultate samo ako budu dosledni i istrajni u ostvarenju svojih ciljeva. Imaju jaku želju da izraze svoje mišljenje u javnosti. Lako će naići na ljubomoru okoline. Treba da deluju oprezno i konzervativno. Obožavaju sve luksuzne stvari. Po prirodi previše teže perfektnom izgledu i svim lepim stvarima. Željne su ljubavi. Finansijska situacija je stabilna. Imaju sreće u ekstra dohocima, ali treba da vode računa da ne bi upale u nevolje.

Vodeni Zmaj

Ovaj tip Zmaja je uporan i progresivan. Više voli da sačeka i vidi šta će se dogoditi pre nego što bude spreman za akciju, jer pored razuma ima i snagu volje. Malo je sebičan, naročito kada je reč o ličnim interesima, pa je problem u tome što ta sebičnost potire njegovu sreću i na poslu i u životu.
Veoma je oprezan u svim detaljima života i posla. Zanimljiv je sagovornik, lako privlači pažnju javnosti i postaje centar društva. Lakoća s kojom stiče pažnju osvaja i srce drugog pola.
Vodeni Zmaj nije osvetoljubiv i bez ljutnje će prihvatiti poraz. Element Vode za njega je umirujući i daje mu mudrost u delanju prema uspehu. Brz je i pouzdan i svoje ideje nepogrešivo realizuje.
Ima veliku sreću u finansijama. Bez obzira na to da li je zaposlen ili poslodavac, uvek može mnogo da zarađuje.

Godine Zmaja

09.02.1940 26.01.1941 (Metal)
27.01.1952 13.02.1953 (Voda)
13.02.1964 01.02.1965 (Drvo)
31.01.1976 17.02.1977 (Vatra)
17.02.1988 05.02.1989 (Zemlja)
05.02.2000 23.01.2001 (Metal)
23.01.2012 09.02.2013 (Voda)

Numerologija

Srećno mesto: zapad, severozapad i sever
Srećne boje: zlatna, srebrna i siva
Srećni brojevi: 1,6,7
Nepovoljni brojevi: 3,8,9
Nepovoljne boje: zelena, ljubičasta i crna
Srećno cveće: stablo sudbine ili stablo sreće (Clerodendrom homsonae)

Slaganje sa ostalim zodijacima

Najbolje slaganje sa Pacovom, Tigrom i Zmijom, kojima daju veliku podršku, a zauzvrat dobijaju nežnost i brigu. Ovi zodijaci dele slične interese i hobije i kompatibilni su naročito u ljubavnom odnosu.
Najgore slaganje sa Volom, Ovcom i Psom. Razlog sukoba i svađa krije se u netoleranciji koja je karakteristična za ove zodijake.