Arhiva

Čestitke

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00
Čestitke

( 70 godina, NIN br. 2822 )

Od svih naših novina ja sam pretplaćen samo na (elektronski) NIN. Najnoviji NIN (br. 2822 - 27.01.2005) oduševio me je. Bane mi je pisao pre par ili više nedelja da je Olgi za Novu godinu, a možda je to bilo za Božić, kupio NIN. Ja vam svima preporučujem da kupite najnoviji broj.

Zašto?

Zato što će vam se desiti nešto čega se, sigurno, ne sećate kad vam se poslednji put desilo: pročitaćete svaku stranicu. Nijednu ne preskačući. Od prve do poslednje.

To ipak nije glavni razlog zašto vam savetujem da kupite ovaj broj.

Od kad sam, 1953. upisao, tad se to zvalo 5. razred gimnazije u “Cipruševoj” 4. muškoj - u Nedeljnoj Politici ili NIN-u - mogli su se naći tekstovi Vase Popovića, što mi je tih dana bilo prvo što bih potražio da pročitam.

U ovom broju NIN-a valjda prvi intervju sa treznim Vasom. Sremac napunio 82 godine, još uvek ode do “Vltave” koja se nije tako zvala kad smo mi živeli u Sime Miloševića u kojoj Vasa živi. Sa votke i vinjaka prešao na pivce. Jedno.

Uz intervju je priloženo i jedno Vasino kazivanje.

Posle pilećeg paprikaša u (belom) vinu Zlata mi je dala tanjirić sa božićnim kolačima.

A flašu “šardonea” sam sam uzeo.

Da bih kolače bolje gustirao.

Pozdrav svima koliko vas ima.

Inž. Žarko Nikić,

Vankuver, Kanada

Za sve koji su u proteklih sedam decenija željeli da budu dobro obaviješteni o svim važnim pitanjima u zemlji i svijetu, NIN je bio nezaobilazni izvor. On je to i danas i, uvjeren sam, biće to i ubuduće.

Želim da i u narednim godinama i decenijama očuvate imiy pouzdanog, analitičnog i odgovornog nedeljnika.

Svetozar Marović

Imao sam čast da prisustvujem Svečanoj akademiji povodom 70 godina od izlaska prvog broja NIN-a i veliko zadovoljstvo jer je jedan od osnivača NIN-a moj stric dr Vojislav Vučković.

U porodici Vučković moj stric je ostavio ljubav prema NIN-u, koju smo moj brat Petar i ja sačuvali. Zato se radujemo vašim uspesima i želimo da NIN obeleži još mnogo decenija.

Posebna mi je želja da zahvalim svima koji ste odlučili da Svečanu akademiju otpočnete izvođenjem kompozicije dr Vojislava Vučkovića, i na taj način za trenutak osvetlite njegovo posvećenje muzici i novinarstvu.

Vladimir Vučković,

sudija Vrhovnog suda Srbije u penziji

Čestitamo vam 70 godina uspešnog rada.

Redakcija “Večernjih novosti”

Dragi slavljenici,

Jutros sam na radnom mjestu kratko prelistao jubilarni primjerak, doista bogato opremljen, koji ću s užitkom iščitati od prve do zadnje stranice već tokom narednog vikenda. Posebno me obradovalo reprint izdanje prvog broja. Sugerišem da se objavi i reprint izdanje prvog broja obnovljenog NIN-a od 7. januara 1951. godine.

Inače, imam uvezane njusmagazinske komplete sve do tragičnog raspada bivše nam zajedničke otaybine. NIN je za mene decenijama predstavljao duhovnu hranu najvišeg kvaliteta, opet, sve do krvavih ratova i razlaza naroda na ovim nesrećnim prostorima...

Srećno u novom mileniju!

Srdačan i kolegijalan pozdrav,

Dušan Babić,

Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Drage kolege,

Čestitam vam jubilej sa željom da i dalje budete vodeći nacionalni nedeljnik.

S poštovanjem,

LJubiša Obradović,

urednik Internet izdanja Nezavisne Svetlosti,

Kragujevac

...NIN je, zahvaljujući uvek dobro obaveštenim novinarima i urednicima koji su objektivni i realni analitičari, uspeo da se održi na tržištu štampanih medija kao jedan od lidera mišljenja i svrsta se među najznačajnije časopise u Srbiji.

Politički život Srbije je, zahvaljujući takvoj ulozi NIN-a, bogatiji i, u svakom smislu, zanimljiviji.

S poštovanjem,

Miroljub Labus

U ime rektorskog kolegijuma Univerziteta umetnosti upućujem vam najiskrenije čestitke povodom sedamdeset godina postojanja i rada našeg uglednog nedeljnika uz najlepše želje za dalji uspešan rad.

Prof. Čedomir Vasić,

rektor Univerziteta

umetnosti

Šta za rođendan poželeti NIN-u, nedeljniku-instituciji, koja tako dobro radi? Ništa osim da takav tempo i entuzijazam samo nastavi, jer od toga imaju koristi svi. Naime, NIN je za čitaoce u Srbiji najpotpuniji izvor informacija koji posmatra “veliku sliku” i dinamički tumači aktuelni trenutak kroz vizuru svetske geopolitike, ali i više od toga - za sve zainteresovane za naš region, ovaj kolos srpskog novinarstva najautentičniji je izvestilac spoljnog sveta o realnom stanju srpske političke scene.

Zato što NIN predstavlja etalon za pozvan i informisan sadržaj i zato što je uzor novinarima koji danas žele da uče od najboljih. Upravo zato sam ponosan što Srbija već sedamdeset godina ima takav nedeljnik. Utoliko je vaš praznik ujedno i praznik za nas.

Nenad Popović,

ABS-holding

Čestitamo 70-godišnjicu postojanja i trajanja lista NIN za čije trajanje je zaslužan, umnogome, sada pokojni Dragan Marković.

Porodica Dragana Markovića,

supruga Marija, ćerka Dragana i sin Miloš

Od najboljeg ne može bolje. Ostanite najbolji. Iskrene čestitke povodom 70 godina postojanja.

Liberali Srbije,

pokret za Valjevo

Upućujem vam najiskrenije čestitke povodom 70-godišnjice NIN-a, sa željom da nastavite tradiciju najuglednijeg srpskog nedeljnika, lidera analitičkog i istraživačkog novinarstva u našoj zemlji.

Dr Predrag Bubalo,

ministar privrede Republike Srbije

Uz iskrenu zahvalnost nas verne čitalačke publike za kvalitet, lepotu i aktuelnost koje nam pružate punih 70 godina, iskreno vam čestitamo.

Gordana Lazić-Velovan,

direktor Centra za PR Hemofarm koncerna

Srećan jubilej! Na mnogaja ljeta! Srdačno i od sveg srca.

LJuba Stojanović,

Ministarstvo vera Srbije

...Verujemo da ćete i ubuduće biti vodeći analitičar naše stvarnosti i održati ugled i poverenje koje uživate.

G17 plus

Prepoznatljiv po jeziku, stilu, temama i aktuelnosti, NIN je uvek na pravi način informisao srpsku javnost vešto izbegavajući dnevnopolitičke zamke i izazove. U uverenju da će na temeljima ovakve tradicije NIN i u budućnosti biti stožer srpskog novinarstva, srdačno vas pozdravljam.

Rade Bulatović

Kolegama čestitam ovaj impresivan jubilej NIN-a! Kao i do sada stojimo na raspolaganju za bilo kakvu pomoć iz naše “šarene” sfere (fotke, informacije, telefoni...)!!!

Robert Čoban,

Novi Sad

Dragi NIN-ovci!

Srdačne čestitke iz Hamburga, Nemačke, povodom velikog jubileja. Od kada čitam - čitam NIN. Ubeđen sam da će tako biti i ubuduće, bez obzira na teškoće kroz koje prolazite.

Sve najbolje, uvek uz vas

Igor Strika,

Hamburg, Nemačka

Poštovani NIN-ovci,

Primite najsrdačnije čestitke povodom 70-og rođendana od jednog 49-godišnjaka čiji ste deo mentalne i intelektualne tradicije evo već punih 33 godine, od kada je NIN moja redovna nedeljna lektira. Krajem davne ‘71 godine kao učenik drugog razreda gimnazije počeo sam redovno da se “hranim” NIN-om, na čije sam čitanje od korica do korica prešao direktno sa “Politikinog zabavnika”. Svakog petka, sve ove godine, postao sam i ostao zavisnik NIN-ov. I tako i moja ćerka, inače student, sa kojom se petkom otimam ko će pre da pročita novine koje su “deo naše porodične tradicije”.

Puno, puno uspeha u radu i ostanite ovako sjajni kao do sada!

Milan Rakić,

Beograd

Put koji je NIN prešao od subote 26.1.1935. kada je svoje čitaoce izvestio o nemačkom kršenju Versajskog mira do danas, odlikovala je sklonost ka kritičkom mišljenju i analitičko-istraživačkom novinarstvu. U tome i negovanju autorskog novinarstva je formula vašeg uspeha na čemu vam danas, kada obeležavate 70 godina postojanja, najiskrenije čestitamo.

Nino Brajović,

Udruženje novinara Srbije