Arhiva

Zašto sam udarila Čedu

Nikola Vrzić | 20. septembar 2023 | 01:00
Zašto sam udarila Čedu

Po okončanju svedočenja Čedomira Jovanovića u utorak, u hodniku ispred sudnice, dogodio se incident u kome je Legijina supruga Aleksandra Ivanović napala svedoka Jovanovića. Incidentu je prethodilo suočenje svedoka sa prvookrivljenim Ulemekom u kome ga je Jovanović nazvao ubicom Zorana Đinđića i “biološkom uvredom”, “oblikom života” bez dostojanstva, “ovo ovde nije ljudsko biće”... S druge strane, Ulemek je Jovanoviću, persirajući mu, sugerisao da će otići u bolnicu ako tako nastavi.

Iz prostora za publiku Aleksandra Ivanović došla je, u pratnji svog obezbeđenja, do vrata sudnice i sačekala da se pojavi Čedomir Jovanović. Kada je izašao udarila ga je tašnom po glavi, uz povik “sram te bilo, ti si sramota za ljudski rod!”. Razdvojilo ih je njeno policijsko obezbeđenje, posle čega su se razišli.

U ekskluzivnoj izjavi za NIN Aleksandra Ivanović objašnjava svoju reakciju: “Već dva dana, kad god me video u hodniku u sudu, smejao mi se cinično u lice. Nasmejao mi se i u tom trenutku i dobacio mi nešto uvredljivo, zbog čega sam, jednostavno pobesnela, pao mi je mrak na oči i u besu sam ga udarila tašnom.

Pri tom, već sam bila iziritirana time što je dva dana neprestano vređao oca naše dece, a pogotovo zato što je onoliko lagao.”

Na šta se odnosi ova tvrdnja?

“Slagao je da me nije lično vodio kod Milorada u zatvor kada je uhapšen posle ‘Stupice’. Kada sam se vratila iz Grčke, posetio me je kod kuće, iako sada tvrdi da to nije učinio. I ponovo nas je posećivao kad se moj muž sa decom vratio u Beograd. A postoji i niz drugih detalja...”

Sledećeg dana, u sredu, advokati Srđa Popović, Rajko Danilović i Radivoj Paunović zatražili su da Aleksandra Ivanović bude udaljena iz suda, i u sredu i ubuduće, do kraja procesa; pri tom, advokat Paunović ocenio je i da je incident u utorak “dokaz da je Čedomir Jovanović ekstremno ugrožen. Minimiziranje ovog događaja podseća na halu Limes, a svi znamo kako se posle završilo”, rekao je Paunović.

Sudsko veće delimično je usvojilo zahtev trojice advokata, s kojim su se inače saglasili i tužioci, pa je Aleksandra Ivanović samo u sredu isterana iz suda, uz upozorenje da joj je to svojevrsni ukor pred isključenje.