Arhiva

Iscurile budućnosti

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Rubrika “Citati” predstavlja jednu od najbogatijih tezgi u poznatom i uglednom, velikom i dobro uređenom Tržnom centru, kakav je naš “stari i dobri NIN”. Izdvajaju se, originalnošću i mudrostima, narodni poslanici. Nebojša Bakarec kaže: “Seksepil je sa politikom uvek dobra kombinacija...” Prihvatajući staru izreku da je politika k..va, tako se preporučio za spisak političara koji to javno priznaju. Ili, Dragan Šormaz: “Oko te priče o Labusu i uzimanja para od Eriksona... tu prosto ne vidim ništa strašno”, toplo se preporučujući sličnim budućim potencijalnim darodavcima dolara ili evra.

“Najveći sin naših naroda i narodnosti” Josip Broz Tito (1892-1980) govorio je: “Narod koji ima takvu omladinu, ne treba da brine za budućnost.” Drug Tito je voleo da ga citiraju; nadati se da se ne bi ljutio da za ovu priliku bude parafraziran: Narodna skupština, koja ima ovakve narodne poslanike, ne treba da brine za svoju budućnost.

Toliko o Narodnoj skupštini i poslanicima. A narod? Lav Miroljubović kaže: “Narod je nezahvalan, nije mu dosta što plaća porez, nego bi hteo i da kontroliše vlast.”

Svetislav S. Vulin,

Beograd