Arhiva

Širenje DHL-a

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Globalni lider u međunarodnom ekspresnom transportu pošiljaka kompanija DHL proširuje svoju ponudu na tržištu Srbije. Naime, od 2. maja DHL je uveo uslugu transporta pošiljaka po principu „od grada do grada” i „od vrata do vrata”.

Korisnici usluge „od grada do grada” svoje pošiljke mogu dostavljati, odnosno podizati na sedam lokacija DHL-a u pet gradova u Srbiji – Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Vršcu i Nišu. Darko Babić, generalni direktor DHL-a za Srbiju i Crnu Goru, kaže da je nova usluga proizašla iz potrebe potrošača u Srbiji za sigurnijim, jednostavnijim i efikasnijim transportnim rešenjima od, recimo, slanja pošiljki preko vozača autobusa.

Prema istraživanjima, više od 40 odsto transporta pošiljaka u Srbiji se odvija u tim sivim tokovima. Uvođenjem novih usluga u domaći saobraćaj DHL nastoji da doprinese regulisanju tržišta kao i podizanju kvaliteta usluga. Našim korisnicima omogućavamo siguran transport pošiljaka, dostavu narednog dana, kao i direktno praćenje pošiljke putem Interneta ili mobilnog telefona kako bi u svakom trenutku znali gde se ona nalazi.

Direktor srpskog DHL najavio je i otvaranje novih servisnih centara ove kompanije širom Srbije kao i verovatno pojeftinjenje usluga prevođenjem sve većeg broja pošiljki u legalne vode.

Cena slanja paketa težine do pet kilograma trenutno je 200 dinara.