Arhiva

Opet taj Jež

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00
Opet taj Jež

Kada neke novine izlaze sedam decenija, kao što je to slučaj sa “Ošišanim ježom”, onda ni njihove mene u sadržaju i izgledu nisu nikakvo čudo.

Uostalom, to NIN, vršnjak “Ošišanog ježa” odlično zna.

Tako se i ovih dana “Ošišani jež” opet promenio.

Sa 24 povećan je na 64 stranice.

Ono što su kod NIN-a “sve boje Srbije”, kod “Ošišanog ježa” je - ovaj list sada može da se ne dopadne samo daltonistima svih boja.

A da bi bilo sigurno u sadržaj, Uredništvo se potrudilo da u prvom izmenjenom, a inače 2931. broju obezbedi priloge Matije Bećkovića, Brane Crnčevića, Mome Kapora, LJube Stojadinovića, Minimaksa, Dragana Uskokovića, Radeta Ivanovića, Aleksandra Čotrića, Gorana Ratkovića, Gojka Božovića, Ranka Pivljanina, Darka Drljevića, Slobodana Novakovića, Slobodana Obradovića, Zorana Rankića, Tome Slavkovića, Slobodana Simića, Jasmine Bukve, Milovana Vržine...

- Da Vlada Srbije ima ovakav tim, ostala bi u Nemanjinoj, i to ne Kolesarovoj, nego Stefanovoj, do kraja mandata. A da je sličnija nama, opozicija bi posle vanrednih izbora sigurno bila na vlasti! - kaže Radivoje Bojičić, glavni urednik i dodaje kako u “Ošišanom ježu” prilog ima i Lav Geršman, poznati beli mag, jer je magija još jedino čemu srpsko novinarstvo nije pribeglo da bi ostalo u životu i priključenijima.