Arhiva

Srbin vratar u NK Rijeka

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00
Srbin vratar u NK Rijeka

Sasvim sam bio zadovoljan i spokojan kada sam posle utakmice sa tribina čuo pesme iz redovnog navijačkog repertoara navijača “Rijeke”. Bura se stišala i sada se mnogo lakše diše, kaže za NIN Dragan Žilić, nekadašnji reprezentativac fudbalske reprezentacije SCG, posle svog debija na golu ovog hrvatskog prvoligaša.

Hrvatska štampa je Žilićev debi opisala kao “pobedu nad Armadom, radikalnim navijačima tog kluba”, koji su žustro protestovali posle odluke uprave NK Rijeka da u svoje redove dovede ovog fudbalera iz Srbije.

- Malo me je prenula prva reakcija navijača, ali kada sam video rešenost ljudi u upravi “Rijeke” da mene vide kao jednog od glavnih karika u njihovom timu, onda sam bez razmišljanja odlučio da potpišem taj ugovor. Celu ovu situaciju posmatram isključivo na sportski način i tokom utakmice trudim se da se najbolje što mogu koncentrišem na dešavanja na terenu, a ne na ono što se čuje sa tribina. Moram priznati da nije bilo prijatno čuti razne uvrede, ali sam se maksimalno potrudio da zadržim punu koncentraciju na utakmici – kaže Žilić.