Arhiva

Alibi za zločin

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Novinari NIN-a dozvoljavaju sve moguće “štapove” po srpskim leđima u pregovorima o konačnom statusu Kosova, osim što tvrde da “neće moći da bude primenjena opcija koja je prema ovoj zemlji rado korišćena: sankcije i bombardovanje. Jer, ipak, Srbija je sada demokratska zemlja.”

Da je Americi stalo do demokratije u Srbiji više nego do preklanjskog snega, odmah posle uklanjanja S. Miloševića sa vlasti, pitanje Kosova bi – kao navodno demokratsko pitanje, kako su tvrdili i oni i njihovi srpski klonovi – biloskinuto sa dnevnog reda, jer suširili priču da je On jedini krivac, i da kada Zlo ode iz Beograda, Srbi i Albanci će u novom, demokratskom bratstvu i jedinstvu, živeti srećno u demokratskoj Srbiji.

Uostalom, u anketi u istom broju Norton Abramovic kaže: “...Konačan status Kosova neće rešiti UN. Biće neophodno veliko angažovanje SAD i EU. To je bio način na koji su se stvari na Balkanu rešavale poslednjih godina, i neće biti drugačije ni ovaj put.” Ne pominje se ni demokratija, ni Milošević.

Nije dobro štozlo počinjeno nad svim građanima Srbije opravdavamo “nedemokratskim karakterom režima Slobodana Miloševića”. Da idemo i dalje:kakav bi njima mogao biti izgovor da koliko sutrabombarduju demokratsku zemlju kao što je to Srbija danas? Pa dobar bi bio izgovor to “štoSrbiju vodi vlada koju podržava Milošević”.

Dragan Vidaković,

Prilike