Društvo

Kevin Spejsi negirao optužbe o 'nedoličnom ponašanju' prema muškarcima

Beta | 4. maj 2024 | 15:55
Kevin Spejsi negirao optužbe o 'nedoličnom ponašanju' prema muškarcima
PROFIMEDIA / Wiktor Szymanowicz / Shutterstock Editorial

Oskarovac Kevin Spejsi (64) koji odnedavno ne krije da je homoseksualac, negirao je da se "nedolično ponašao" prema dvojici muškaraca što oni tvrde u dokumentarcu koji sledeće nedelje treba da bude emitovan na jednoj britanskoj televiziji.

U Jutjub intervjuu Spejsi je izjavio da nikad nije učinio ništa protivzakonito i da se bori da se vrati u glumački posao otkad je prošle godine presudom londonskog suda oslobođen optužbi za seksualni napad.

"Preuzimam punu odgovornost za svoje nekadašnje ponašanje i postupke, ali ne mogu i neću preuzeti odgovornost niti se izviniti bilo kome ko je izmislio stvari o meni ili preuveličao priče o meni" - rekao je Spejsi.

"Nikada nekome nisam rekao da ću pomoći u karijeri onome ko mi pruži seksualne usluge" - dodao je on.

Dokumentarac "Demaskirani Spejsi" će 6. i 7. maja biti emitovan na britanskom Četvrtom kanalu i na striming platformama u SAD. U filmu je i svedočenje dvojice muškaraca o događajima od 1976. do 2013. godine.

Spejsi koji je bio umetnički direktor Old Vik teatra u Londonu od 2004. do 2015. godine, priznao je da je "flertovao" s 20-godišnjim muškarcima i ponekad pravio "nespretne startove".

On je na društvenoj mreži Iks rekao da je od Četvrtog kanala "više puta tražio" da mu da više od sedam dana da odgovori na optužbe iz dokumentarca protiv njega, ali da je kanal to odbio "na osnovu toga što smatraju da je sedam dana poštena prilika da pobije optužbe protiv sebe".

Spejsijeva glumačka karijera je teško pogođena od kada je prvi put javno optužen za "neprikladno ponašanje" na početku pokreta #MeToo 2017. godine.

Tagovi