Arhiva

Kako da pokrenete svoju karijeru

Bojana Vasiljević, HR menadžer kompanije PepsiCo za Zapadni Balkan | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 29. jun 2016 | 19:30
Kako da pokrenete svoju karijeru


Kao HR menadžer za područje zapadnog Balkana kompanije PepsiCo, jedne od najvećih multinacionalnih kompanija za proizvodnju hrane na svetu, znam da komparativna prednost naše zemlje jesu mladi, ambiciozni i obrazovani ljudi. Ipak, za mnoge od njih traženje prvog posla upravo zbog manjka praktičnog iskustva predstavlja stres. Zbog toga praksa u kompanijama sve češće predstavlja neophodan međukorak na putu do zvaničnog početka karijere.

U skladu sa principom poslovanja sa svrhom kompanije PepsiCo, pokrenut je program pod nazivom PepsiCo Start (the Future), sa idejom da diplomcima pružimo mogućnost da započnu svoju karijeru i steknu prva profesionalna iskustva. Ovaj razvojni program za cilj ima da odabere i obuči mlade sa diplomama fakulteta tehnološkog ili poslovnog usmerenja i da im nakon jednogodišnje plaćene prakse ponudi mogućnost da budu deo našeg tima. Pored diplome relevantnih fakulteta, uslov da budu deo programa je i otvorenost za nove ideje, komunikativnost, organizacione veštine i timski duh, kao i odlično znanje engleskog jezika. Veoma je važno, da diplomci ne moraju da imaju formalno radno iskustvo. Kada završimo proces selekcije kandidata, naši mladi pripravnici će biti angažovani u oblasti finansija i marketinga u sedištu kompanije u Beogradu i u oblasti proizvodnje i održavanja u proizvodnim pogonima u Magliću, kod Bačkog Petrovca.

Sve zainteresovane diplomce pozivamo da se detaljno informišu i prijave putem sajta www.pepsicostart.rs. Proces selekcije biće zaokružen odabirom tri kandidata koja će svoju praksu u kompaniji PepsiCo Srbija početi u avgustu 2016. godine. U sklopu promocije programa, naši zaposleni održaće predavanja na fakultetima u Beogradu i Novom Sadu, tokom kojih će diplomcima i lično približiti program PepsiCo Start, kao i rad u kompaniji koja je već drugu godinu za redom dobitnik prestižnog priznanja Top Employers Europe 2016 i Top Employers Serbia 2016, odnosno globalnog sertifikata za poslodavce koji su ostvarili najviše HR standarde. Čekamo vas!