Промени језик   Sitemap   Верзија за штампу   28.05.2017. 01:26
 НАСЛОВНА    АРХИВА    САДРЖАЈ      ПРЕТПЛАТА    E-ПРОДАЈА   НИН трибина   КОНКУРС 
 
Гастрономија
Укуси Француске

После успеха две светске „француске“, треће издање Укуса Француске заказано је за уторак, 21. март 2017. године. Концепција је остала иста: широм планете, ресторани, од скромних бистроа до најексклузивнијих тачака на гастрономској карти света, понудиће гостима за вечеру више од хиљаду менија у част француске гастрономије. Концепција је надахнута давнашњом идејом Огиста Ескофијеа, који је далеке 1912. године организовао Епикурову вечеру (истог дана, у неколико светских градова био је послужен један мени за велики број званица – тачније њих 60.000). Данас, сваки мајстор кулинарства има прилику да састави свој мени, користећи локалне производе и традицију као инспирацију. Али, мени ипак треба да буде инспирисан француском кухињом. У првом издању Укуса Француске у Србији 2015. учествовало је пет ресторана, наредне године тринаест, а ове године било 17 – 14 из Београда, три из Новог Сада: Casa Nova, Enso, Франш, Хома, Хотел Москва, Калемегданска тераса, Клуб књижевника, Мадера, На ћошку, Oxalis, Сплав Play, The Square, Voulez-vous и Жабар, као и новосадски Кафемат 021, Scarpetta и Зак.



Б. Л.


Share on Facebook 

Постојећи коментари (0)| Пошаљи коментар



Коментари


Овде можете додати свој коментар
 
Ваше име и презиме
{COMMENT::EMAIL}
Ваш коментар

Приступ за чланове
  Корисничко име
  Лозинка
 
  Запамти ме на овом рачунару
Постаните члан! Региструјте се овде
Изгубили сте Лозинку? Кликните овде
Мисли
bg

Владимир Костић, председник САНУ

Србија за неколико десетина година неће имати више проблем с незапосленошћу, јер неће имати кога да запошљава зато што млади одлазе ван земље.

Прочитајте све мисли
bg