Промени језик   Sitemap   Верзија за штампу   19.09.2021. 03:02
 НАСЛОВНА    АРХИВА    НИН ДИЈАЛОГ    САДРЖАЈ      ПРЕТПЛАТА    E-ПРОДАЈА 
 
НИН-ова награда за роман године
Нови чланови

На састанку одржаном 30. априла, Тамара Крстић и Зоран Пауновић изабрани су за нове чланове НИН-овог жирија критике за најбољи роман године. У жирију остају Јасмина Врбавац, Михајло Пантић и Божо Копривица који ће бити председник жирија.Тамара Крстић (Београд, 1974) дипломирала је на групи за српски језик и књижевност на Филолошком факултету у Београду. Као новинар, прати домаћу књижевну, културну и медијску сцену на Радио Београду 2, где уређује темат Гутенбергов одговор. Објављује књижевне критике, приказе и интервјуе. Била је члан жирија за доделу награда „Биљана Јовановић“ и „Тимочка лира“ коју додељује Радио Београд 2.

Зоран Пауновић (Бор, 1962) дипломирао 1985. године на Катедри за енглески језик и књижевност Филолошког факултета у Београду, магистрирао 1989, на истој катедри, докторирао 1995. у Новом Саду. У звању редовног професора, предаје енглеску књижевност 19. и 20. века на Филолошком факултету у Београду и Филозофском факултету у Новом Саду. Аутор је две књиге есеја и више од стотину есеја, стручних и научних радова из области англоамеричке књижевности и популарне културе. Тренутно обавља дужност продекана за науку и међународну сарадњу на Филолошком факултету у Београду. Потпредседник је српског ПЕН центра. Бави се и књижевним превођењем: поред осталих, преводио је и романе Џејмса Џојса, Џозефа Конрада, Владимира Набокова, Џулијана Барнса и Дона де Лила.

НИН позива ауторе и издаваче да своје романе, написане на српском језику и први пут објављене у 2015. години, пошаљу на конкурс, у шест примерака, на адресу недељника НИН (Жоржа Клемансоа 19, Београд), одмах по објављивању, а најкасније до 31. децембра 2015. Жири ће своју коначну одлуку саопштити средином јануара 2016. године.


Share on Facebook 

Постојећи коментари (0)| Пошаљи коментар

Приступ за чланове
  Корисничко име
  Лозинка
 
  Запамти ме на овом рачунару
Постаните члан! Региструјте се овде
Изгубили сте Лозинку? Кликните овде
Мисли
bg

Миодраг Костић, председник МК групе

Свакако нам је ближи привредник са Косова него, на пример, из Аргентине.

Прочитајте све мисли
bg