Arhiva

Novi članovi

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 13. maj 2015 | 19:24
Novi članovi


Tamara Krstić (Beograd, 1974) diplomirala je na grupi za srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Kao novinar, prati domaću književnu, kulturnu i medijsku scenu na Radio Beogradu 2, gde uređuje temat Gutenbergov odgovor. Objavljuje književne kritike, prikaze i intervjue. Bila je član žirija za dodelu nagrada Biljana Jovanović i Timočka lira koju dodeljuje Radio Beograd 2.

Zoran Paunović (Bor, 1962) diplomirao 1985. godine na Katedri za engleski jezik i književnost Filološkog fakulteta u Beogradu, magistrirao 1989, na istoj katedri, doktorirao 1995. u Novom Sadu. U zvanju redovnog profesora, predaje englesku književnost 19. i 20. veka na Filološkom fakultetu u Beogradu i Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Autor je dve knjige eseja i više od stotinu eseja, stručnih i naučnih radova iz oblasti angloameričke književnosti i popularne kulture. Trenutno obavlja dužnost prodekana za nauku i međunarodnu saradnju na Filološkom fakultetu u Beogradu. Potpredsednik je srpskog PEN centra. Bavi se i književnim prevođenjem: pored ostalih, prevodio je i romane DŽejmsa DŽojsa, DŽozefa Konrada, Vladimira Nabokova, DŽulijana Barnsa i Dona de Lila.

NIN poziva autore i izdavače da svoje romane, napisane na srpskom jeziku i prvi put objavljene u 2015. godini, pošalju na konkurs, u šest primeraka, na adresu nedeljnika NIN (Žorža Klemansoa 19, Beograd), odmah po objavljivanju, a najkasnije do 31. decembra 2015. Žiri će svoju konačnu odluku saopštiti sredinom januara 2016. godine.