Промени језик   Sitemap   24.11.2020. 10:21
 НАСЛОВНА    АРХИВА    НИН ДИЈАЛОГ    САДРЖАЈ      ПРЕТПЛАТА    E-ПРОДАЈА 
 

 

Архива изјава
Година:
број 3648
Дарија Кисић Тепавчевић министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Свака породица сада треба да буде свој кризни штаб који одређује шта је најбоље за све њене чланове, а свако свој сопствени контролор.
број 3647
Ана Брнабић, премијерка Србије
Потпуно отворено ћу вам рећи – то је била моја идеја, прилично глупа зато што ја тада нисам разумела да ви у Србији када затворите један град сви оду у други. И кад затворите кафиће и клубове у једном граду у ком је била лоша ситуација, као што је то било Краљево, сви оду у други град и тако се зараза шири.
број 3646
Александар Вучић председник Србије
Најбоље решење – уместо што губите стотине милиона евра које сте уложили у Н1, Нову С, Њуз Макс Адрија, платили Данас, платили пет радио-станица које су купили, од Каролине, до Хит радија, ТДИ и не знам чега, што су Ђилас и остали купили, до свих недељника које држе, до не знам чега све, стотине милиона евра ... Лакше je људи да ме убијете!
број 3645
Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Сви треба да будемо поносни на чињеницу да је отворен један велики и леп тржни центар и да у ова тешка времена када је економија у потпуном суноврату, да смо ми у позицији да овако нешто постигнемо.
број 3644
Ивица Дачић председник Народне скупштине Србије
Имајући у виду да имам посланичко искуство од 28 година, да сам шест година био министар унутрашњих послова, две године премијер и сада шест и по министар спољних послова, да сам четврти министар по дужини мандата у историји Србије као министар спољних послова после Коче Поповића, Николе Пашића и Аврама Петронијевића, нова функција председника Народне скупштине за мене је велика част.
број 3643
Горан Весић заменик градоначелника Београда
Биће новогодишње расвете, спремамо се за дочек и желимо да га организујемо, али доктор (епидемиолог Предраг Кон) ће одредити ко ће да пева.
број 3642
Бранислав Тиодоровић епидемиолог
Обавезно да се славе славе, с тим да сваки домаћин процени који су то услови под којима ће безбедно славити… Тамјан је добро да користе, али тамјан није тај који ће сигурно дезинфиковати просторију… Српски обичај је да се слави у кући. А то модерно прослављање по кафанама, то није српски обичај. И подразумева се – без грљења и љубљења.
број 3641
Ана Брнабић премијерка Србије
Србија је земља победник у областима у којима је кроз историју ретко побеђивала – у економији, броју инвестиција, стопи незапослености, технологији, иновацијама, огромној вери у себе, своје људе и своју будућност... Пламен слободе Србије наставља и наставиће вечно да живи.
број 3640
Александар Вучић председник Србије
Јесте ли приметили, народе, они мене више немају шта ни да питају. Зато што сваки пут све неистине и све друго што је пласирано у тим медијима растурим у парампарчад.
број 3639
Предраг Кон епидемиoлог
Тренутно је безбедније бити на Инфективној клиници, него на неком месту где долази до лаког преношења вируса, попут неке забаве или летовања у Црној Гори.
број 3638
Марко Ђурић директор канцеларије за КиМ
Србија је, такође, добила тиме што није изгубила.
број 3637
Александар Вучић, председник Србије
Замислите, дошао сам у Белу кућу, онда кажу – идете у Овалну собу... Трамп седи у фотељи, а мени доносе столицу прекопута њега, на коју седам. Не маштам ни о ниским страстима, ни о столицама. Проблеме са својим сновима решавајте како хоћете... Oво је оловка коју ћу да сачувам за себе. Добио сам је од Доналда Трампа, мени је дао. И добио сам кључеве од Беле куће, рекао ми је да увек могу да уђем.
број 3636
Ана Брнабић председница Владе Србије
Србија се придружила Декларацији ЕУ о Белорусији у оквиру синхронизације са спољном политиком ЕУ, али не смемо да заборавимо пријатељство Александра Лукашенка према нашем народу у тешким тренуцима. Надам се да Лукашенко неће замерити.
број 3635
Александар Вучић, председник Србије
Шта ће нам? То је данас насушна потреба. Промениле су се потребе. Људи иду на стадионе да уживају са породицама, да им буде лепше на стадиону. Биће споља челична конструкција, унутра дрво, дакле природни материјали. Верујем да почиње да се гради следеће године, од државног новца креће да се гради и неће бити нимало јефтино.
број 3634
Горан Весић заменик градоначелника Београда
Срамота је што нисмо за све ове векове подигли споменик Стефану Немањи, али дошло је време да се и та неправда исправи.
број 3633
Ивица Дачић лидер СПС
Постоји тај период када прођу избори, период док се не формира влада, када вам се нико не јавља на телефон јер не зна да ли ћете бити на власти или у опозицији. Ја свима поручујем: онај ко ми се сада није јавио, немој да ми се јави ни после.
број 3632
Ако је ико присутан у животима људи, онда сам то ја. Знате, свако од вас, свако од нас, има једну хиљадарку, неку новчаницу у џепу са мојим потписом.
Јоргованка Табаковић гувернерка Народне банке Србије
број 3631
Златибор Лончар министар здравља Србије
А што сте нервозни? Па немојте, утиче то на лепоту…
број 3630
Александар Вучић председник Србије
По други пут у животу сам постао студент, овога пута Високе спортске школе струковних студија, у жељи да постанем кошаркашки тренер за клинце. Не бисте веровали колико сам срећан што после много година крећем у остварење дечачких снова.
број 3629
Ивица Дачић председник СПС и министар спољних послова
Имали смо ми пре ковида-19 и Г-17, па смо ипак преживели.
број 3628
Александар Вучић, председник Србије
Мислите да би требало да будемо у диктатури још шест месеци? Да пет година траје мандат уместо четири? Ја мислим да је демократија нешто што је најбољи облик политичког режима или још увек нису измислили бољи. Понекад, каже мени Бојко Борисов: „Ацко, теби је голема грбина…“
број 3627
Ана Брнабић премијерка Србије
Имам симптоме, одем у ковид амбуланту, тестирам се, имам налаз позитиван. Имам компликације, кренем на инфективну клинику. Како добијем налаз позитиван, у лабораторији ме уписују у ковид-19 базу података. Кренем на инфективну клинику да ме приме или у „Драгишу Мишовић“ и удари ме аутобус, погинем. И ја сам, наравно, преминула у тој бази података. Мислите да треба да се бројим као да сам преминула од ковида-19? И таквих има икс-ипсилон случајева.
број 3626
Горан Весић заменик градоначелника Београда
После 28 година владе ДС и његових отпадника на Старом граду, коначно ће ова општина имати власт која ће водити исту политику као и Град Београд и Влада Србије. То ће омогућити хармоничан развој Старог града и донети добро свим грађанима. Први такав пројекaт је линијски парк.
број 3625
Бранимир Несторовић пулмолог
Сада када би ограничили људе, избила би побуна. Видите ваше вести, сад су убиства као у стара добра времена, убиства, мислим насиље, сад ће почну пљачке банака. Враћамо се у нормалу, људи су се заморили од те теме.
број 3624
Александар Вучић председник Србије
Ја нисам случајно свој последњи говор, за који сам сигуран да ће се једног дана цитирати у УН, рекао: Балкан балканским народима...
број 3623
Ана Брнабић премијерка Србије
Ако неко говори да је неко све време у кампањи, као што говоре за Александра Вучића и СНС, логички, ако сте увек у кампањи, онда никад нисте у кампањи.
број 3622
Ана Брнабић премијерка Србије
Грађани су се скоро униформно пријавили за помоћ од 100 евра, с обзиром на број који је то учинио, што показује да је то фантастична мера.
број 3621
Ана Брнабић премијерка Србије
Без Врања, имали бисмо један од најбољих резултата до сада.
број 3620
Александар Вучић, председник Србије
За годину и по дана су председнички избори. Ми ћемо изаћи са нашим кандидатом, верујем да ћу учествовати у избору кандидата који ће моћи да победи. Надам се да ја нећу бити кандидат, да ћемо наћи бољег.
број 3619
Ове године Србија ће по стопи привредног раста бити најбоља у Европи, бићемо у плусу од један, а не у минусу од три одсто. А следеће године одосмо у небеса.
Александар Вучић председник Србије
број 3618
Александар Вучић председник Србије
Ја сам обичан човек, али сматрам да је у овом тренутку потребније да држави оставим 100 евра, него да узмем. И зато се нећу пријавити.
број 3617
Горан Весић заменик градоначелника Београда
Град Београд је, у част Ускрса, донео одлуку да у име председника Србије поклони грађанима 10.000 државних застава како би на тај начин показали подршку здравственим радницима и свима онима који се у овој ситуацији боре за животе људи.
број 3616
Александар Вучић, председник Србије
Када би шетали сат дневно, умрло би 300.000 пензионера. Корона у Србији никога неће да победи. Чак ни мене, тако слабог и разореног свим жестоким ударима наших политичких противника, препаметних, који нам ниједну болницу нису направили нигде у Србији, па ни у Нишу.
број 3615
Мирољуб Лабус, професор економије и бивши потпредседник Владе Србије и Владе СР Југославије
Немојте да нам дајете по 100 евра – само нас све тестирајте на вирус корона. Један тест кошта далеко мање од 100 евра.
број 3613
Ана Брнабић, премијерка Србије
Највећа опасност са којом се боримо и нисам сигурна да можемо да се изборимо јесу наши држављани који долазе из иностранства.
број 3612
Младен Шарчевић, министар просвете
Лепа вест, нема вршњачког насиља.
број 3611
Александар Вучић председник Србије
Двадесет пет пута више свакога дана људи умре од уједа комараца. Две хиљаде седамсто четрдесет људи умре од уједа комарца.
број 3610
Аја Јунг, директорка Националне фондације за игру
Ја сам толико кратко у том филму (Прогон, прим. ур). Имам осећај да су ме у монтажи додатно скратили, да уколико два пута трепнете нећете ме ни видети. Али, вероватно ви не трепћете.
број 3609
Владика Григорије
Чим видите човека да не трпи критику, а влада – он је много луд и опасан... Да сам ја патријарх, што је скоро немогуће, ал` да оставимо проценат страха да јесте, ја бих се грдно завадио са државом. Завадио бих се са сваком влашћу, не само са овом која ће трајати још кратко. Не предлажем да мрзимо председника, предлажем да их волимо. Али да их волимо тако да им не дозволимо да раде ништа што није нормално.
број 3608
Зоран Ђорђевић, министар за рад, борачка и социјална питања Србије
Читам сваког дана, члан сам Народне библиотеке. Када год имам потребу за неком књигом коју немам или потребу за миром и тишином, одлазим тамо.
број 3607
Златибор Лончар, министар здравља Србије
Ми овде имамо на многим водећим местима те Црногорце који још ни српски нису научили. Не знају ни српски да причају... Мислим да Србија има довољно оних који знају српски да причају и који заслужују да буду ту.
број 3606
Ана Брнабић премијерка Србије
Неке земље имају делфине који су шпијуни, а ми имамо коке. Добро су скривене међу кокама носиљама. Пустимо их и оне лете. Да, наше коке лете. И оне лете тако и носе директно новац оним земљама које треба да повуку признање Косова
број 3605
Горан Весић заменик градоначелника Београда
У наредних пет година засадићемо милион стабала. Наравно да ћемо обезбедити нова места за садњу. У овом тренутку нема места за милион, али има места за неколико стотина хиљада стабала. И треба да почнемо са садњом.
број 3604
Александар Вучић, председник Србије
Ваздух је лошији за онолико колико нам је стандард виши. Што, је л’ нам био бољи ваздух пре две године или пре четири? И пре десет? За онолико је лошији колико нам је стандард виши... Позвао сам Ану Брнабић и питао „Је л’ ти жив министар надлежан за животну средину?“ Срећом да сва министарства која се тога тичу припадају СПС-у. Рекао сам Макрону: „Слушај бре, ти, Емануел, је л’ ти разумеш, човече, да ти сад не би могао ни да отвориш поглавља 23 и 24?“ А он ме гледа. У поноћ, у Јелисејској палати! Да, са све „бре“!
број 3603
Горан Весић заменик градоначелника Београда
Хвала богу, имамо много пројеката па има шта да се надзире.
број 3602
Ана Брнабић, премијерка Србије
Овај посао захтева позорност у сваком тренутку. Када легнем да спавам, а напољу је пљусак, размишљам да ли ће негде бити поплава. Када нема снега у време када уобичајено треба да га има, зовем министра Недимовића да га питам како нам то утиче на привреду. А када и имам слободно време, ту је председник који ради. Једном ме је позвао у 06:30 за Први мај да ме пита зашто увозимо малине кад су наше најбоље.

Приступ за чланове
  Корисничко име
  Лозинка
 
  Запамти ме на овом рачунару
Постаните члан! Региструјте се овде
Изгубили сте Лозинку? Кликните овде
Мисли

Ана Брнабић, премијерка Србије

Потпуно отворено ћу вам рећи – то је била моја идеја, прилично глупа зато што ја тада нисам разумела да ви у Србији када затворите један град сви оду у други. И кад затворите кафиће и клубове у једном граду у ком је била лоша ситуација, као што је то било Краљево, сви оду у други град и тако се зараза шири.

Прочитајте све мисли


 
Услови коришћења | Terms of use
eNIN iPad
НИН online
Copyright © 2006