Промени језик   Sitemap   18.02.2020. 10:41
 НАСЛОВНА    АРХИВА    НИН ДИЈАЛОГ    САДРЖАЈ      ПРЕТПЛАТА    E-ПРОДАЈА 
 

 

НИН-ова награда Роман године

НИН-ова награда роману Пас и контрабас аутора Саше Илића

Жири у саставу: Теофил Панчић (председник), Марија Ненезић, Бранко Кукић, Иван Миленковић  и Марјан Чакаревић  на завршној седници одржаној 20. 01. 2020. године одлучио је да НИН-ову награду критике за најбољи роман на српском језику, објављен у 2019. години, додели роману ПАС И КОНТРАБАС аутора Саше Илића, у издању Орфелина. За награђени роман гласали су Марија Ненезић, Бранко Кукић и Марјан Чакаревић.

За роман По шумама и горама, аутора Миленка Бодирогића (издавач Орфелин) гласали су Теофил Панчић и Иван Миленковић.

У најужем избору били су још и романи МУЛАТ АЛБИНО КОМАРАЦ, аутора Стеве Грабовца (Имприматур),  ГРОЗОТА ИЛИ..., аутора Слободана Тишме (Чаробна књига) и YUGOSLAV, ауторке Ане Вучковић (Партизанска књига).

Роман Саше Илића Пас и контрабас комплексна је прича о прожимању прошлости и садашњости, сукобу појединца и друштва, живота и уметности, испричана поступком који укршта мноштво приповедних перспектива и нуди заокружену слику савременог, разглобљеног света. Пас и контрабас значи повратак великој нарацији и храбро се суочава са свим националним и социјалним траумама које обликују наше друштво и сугестивно дочарава различите, међусобно супротстављене визије наше епохе.

Спонзори НИН-ове награде:

logo-hotel-moskva-beograd


Приступ за чланове
  Корисничко име
  Лозинка
 
  Постаните члан! Региструјте се овде
Изгубили сте Лозинку? Кликните овде
Мисли

Златибор Лончар, министар здравља Србије

Ми овде имамо на многим водећим местима те Црногорце који још ни српски нису научили. Не знају ни српски да причају... Мислим да Србија има довољно оних који знају српски да причају и који заслужују да буду ту.

Прочитајте све мисли
 
Услови коришћења | Terms of use
eNIN iPad
НИН online
Copyright © 2006