Politika

Predstavnice grupe "Borba" razgovarale u Briselu sa šeficom delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju

Anika Bečki | 23. januar 2024 | 14:43
Predstavnice grupe "Borba" razgovarale u Briselu sa šeficom delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju
FONET / Milica Vučković

Predstavnice neformalne grupe studenata i mladih "Borba" Emilija Milenković i Staša Cvetković razgovarale su u Briselu sa šeficom delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Srbijom Alesandrom Moreti o neregularnostima na izborima 17. decembra.

"Razgovor se fokusirao na nepriznavanje legitimiteta izbora i uključivanje Evropskog parlamenta u reviziju događaja koji su obeležili izborni proces. Očekujemo zvaničnu rezoluciju Evropskog parlamenta o trenutnom stanju u Srbiji sa preporukama i zahtevima. Naglasile smo potrebu da Parlament osudi ponašanje vladajuće stranke na izborima i ponovo zahtevali međunarodnu istragu", navela je grupa "Borba" na Instagram profilu.

Kako navode, predstavnice studenata i mladih nastaviće da se "trudi da prenese poruke i probleme koje se tiču svih, a pogotovo mladih".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borba (@mladi.borba)

 

Predstavnica grupe Emilija Milenković ranije je rekla da je nekoliko članova "Borbe" pozvano da par dana boravi u Briselu, sedištu Evropske komisije i Saveta ministara. U planu je da se sastanu i sa omladinom evropskih partija, zato što smatraju da je solidarnost među mladima od velike važnosti.

Mladi i studenti se već neko vreme angažuju na protestima koji organizuju koalicija "Srbija protiv nasilja" i inicijativa ProGlas. Neformalna grupa "Borba" povremeno samostalno organizuje i posebne proteste.