Politika

Svečlja: Svi osumnjičeni za napad u Banjskoj na međunarodnim poternicama Interpola

Fonet | 17. februar 2024 | 10:56
Svečlja: Svi osumnjičeni za napad u Banjskoj na međunarodnim poternicama Interpola
EPA / Đorđe Savić

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja izjavio je, pozivajući se na navode Interpola, da su sva osumnjičena lica za napad u Banjskoj ubačena u sistem međunarodnih poternica, preneo je KoSSev.

Taj portal, međutim, navodi da te poternice nisu objavljene ni na sajtu, ni na Tviter nalogu Interpola, kao i da u za javnost dostupnoj bazi podataka Interpola o osobama za kojima se traga nema novih osumnjičenih za dešavanja u Banjskoj.

"Pozdravljam zvanično obaveštenje iz sedišta Interpola da su sva osumnjičena lica koja su izvršila teroristički napad 24. septembra u Banjskoj u Zvečanu stavljena u sistem međunarodnih poternica“, rekao je Svečlja.

Naveo je da je reč o važnom koraku, koji će "imati svoj pun efekat kada ih Srbija, koja pruža utočište ovim teroristima, preda našim vlastima da odgovaraju pred pravdom".

Svečlja je kazao da se kažnjavanje nalogodavaca, organizatora i izvršioca napada mora dogoditi što je pre moguće, kao garancija da se neće ponoviti slični teroristički napadi.

Tagovi