Politika

Jovanović nakratko prekinuo obraćanje Brnabić novinarima u Skupštini: To što radite je čist kriminal i to vam neće proći

NIN | 17. april 2024 | 14:53
Jovanović nakratko prekinuo obraćanje Brnabić novinarima u Skupštini: To što radite je čist kriminal i to vam neće proći
DRUŠTVENE MREŽE / Screenshot/N1

Lider Ekološkog pokreta Aleksandar Jovanović Ćuta danas je u Skupštini Srbije, dok je predsednica Parlamenta Ana Brnabić započinjala izjavu medijima o razgovorima sa opozicijom, nakratko prekinuo njenu konferenciju uputivši niz kritika i poruku da umesto što ga "proziva sa govornice", izađe sa njim na TV duel. 

Jovanović je, naime, prišao delu prostorije u Skupštini Srbije koji je predviđena za davanje izjava medijima, dok je Brnabić tu stajala, i rekao da nije on taj koji je potpisao da Kosovo može da uđe u sve svetske organizacije i Savet Evrope, "nego vi i vaš predsednik (Aleksandar) Vučić".

"Nisam ja (Džeredu) Kušneru dogovorio da dam Generalštab besplatno, da bi se tamo pravili hoteli i đakuziji. Nisam ja Arapima 'džabe' dao zemlju za Beograd na vodi, niti mi je plan da rušim pola Beograda… Nisam ja dogovorio sa Rio Tintom da ljude iz Gornjih Nedeljica proterujete sa njihovih njiva, nego vi…", rekao je Jovanović i nastavio:  

"Kad sledeći put budete prozivali mene bilo bi dobro da izađete sa mnom na TV duel, a ne da ovu ovde govornicu koristite za vaše političke poene. Lako je vama sa pozicije na kojoj ste sada, i bivše da nam ne dozovoljavate da govorimo, da kršite Ustav, da kršite sve moguće zakone. To što radite je čist kriminal i to vam neće proći. Drugo da vam kažem a vi kako god hoćete, znajte da će vam se suprotstaviti ljudi bude li vam palo na pamet da krenete na Gorenje Nedeljice, kako smo vas zaustavili na Staroj planini i tako ćemo i tamo. Razmislite dobro šta radite i hvala što ste nas saslušali". 

Nakon toga je napustio prostoriju, a Brnabić je odgovorila da su sada svi videli kako "izgleda Srbija protiv nasilja uživo" i kako izgleda "poštovanje svih građana Republike Srbije, Doma Narodne skupštine.

Brnabić: Videli ste kako izgleda Srbija protiv nasilja uživo

TANJUG / Jadranka Ilić
TANJUG / Jadranka Ilić

"Videli ste kako izgleda kada mislite da procedure i pravila i pristojno ponašanje ne moraju da važe za vas. Čovek je sve sam o sebi rekao, ja tu ne bih imala šta da dodam. I hvala na ovom performansu, to je još jedan pokazatelj kako neki od njih zamišljaju da izgleda dijalog. Čovek dođe, iako se ni na jedan razgovor nije odazvao, a imamo ih od 1. aprila, i ovde kaže šta ima, optuži za različite gluposti. Sve što je izgovorio su laži, od Vučića preko mene kao predsednice Narodne skupštine. Izbaci gomilu laži, pokupi se i ode,  ne sasluša odgovor, ne zanima ga razgovor. Šta da radite? Jedina sramota je što on pripada grupi koja sebe zove Srbija protiv nasilja", rekla je Brnabić i dodala da joj je drago što su svi mogli da vide koliko je "ovaj posao težak i izazovan".