Politika

Šapić o bacanju telefona aktivisti: Bio sam maksimalno tolerantan, nisam ni ton povisio

FoNet | 11. maj 2024 | 16:21
Šapić o bacanju telefona aktivisti: Bio sam maksimalno tolerantan, nisam ni ton povisio
TANJUG / BEOINFO

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas, povodom incidenta na Savskom keju u kojem je bacio telefon jednog aktiviste, da je je bio maksimalno tolerantan i da nije ni ton povisio, već je reagovao tek kada mu nisu dozvolili da se slobodno kreće.

"Uvek ću braniti svoju kuću, svoju porodicu i prijatelje, jer onaj koji nije spreman da ih brani taj sutra nije spreman da brani ni svoj narod", izjavio je Šapić, preneo je Beoinfo.

Šapić je rekao da će "stati u odbranu svakog ko pripada njegovom narodu i gradu", i ko je na bilo koji način ugrožen, jer to je "pre svega ljudski, hrišćanski, zatim je srpski i na kraju je muški".

Šapić je naglasio da je važno da se uvek kaže istina.

"Nikada nikog nisam prvi napao i uvek nastojim da se ponašam maksimalno pristojno i civilizovano", rekao je Šapić za TV Informer.

Šapić je apelovao na to da se svaka vrsta političke borbe ne svodi na takve situacije, "jer batina ima dva kraja i kada nekoga napadate morate da budete spremni da će taj neko i da se brani".

"Naravno da mi koji se nalazimo na odgovornim mestima moramo da imamo mnogo viši prag tolerancije, ja mislim da sam ja to i pokazao, ali za sve postoji granica, a ona je u ovom trenutku bila pređena", rekao je Šapić.

Podsetimo, predsednik Privremenog organa Grada Beograda bacio je telefon aktivisti koji je bio prisutan na Savskom nasipu tokom Šapićeve konferencije za medije o uklanjanju splavova.

Kako se vidi na video-snimku objavljenom na društvenim mrežama, Šapić ulazi u raspravu sa okupljenim građanima, nakon čega jednom od prisutnih uzima telefon iz ruke i baca ga na zemlju.