NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Oslo ili Hag

"Mudrom i odvažnom politikom, patriotski hrabro komandujući vojskom Jugoslavije čime je postigao ono najsudbonosnije, da sačuva integritet otadžbine", predsednik Jugoslavije Slobodan Milošević zaslužio je Nobelovu nagradu za mir

      ...veruje opštinska organizacija Subnora iz Loznice. Objašnjavajući da su do tog zaključka došli posle duge rasprave o radu predsednika i njegovim zaslugama, Živorad Berić, predsednik lozničkog Subnora u izjavi za Radio B292 podsetio je da je Milošević "zaslužan za mir na Balkanu i šire, jer nije dozvolio da dođe do rata širokih razmera i nesagledivih posledica za narode Evrope a možda i čitave planete". Veterani Drugog svetskog rata iz Loznice računaju da će "progresivne i miroljubive snage sveta, posebno prijateljski nam naklonjene države, čiji broj nije mali" podržati njihov predlog.
       Saradnik Nobelovog komiteta En Keling, nije mogla da potvrdi da je nominacija lozničkog Subnora stigla u Oslo izrazivši sumnju da bi takav predlog mogao biti ozbiljno razmatran. Na pitanje novinara Radija B292, može li neko istovremeno imati dosije u Hagu i Oslu, Keling je odgovorila da o tome treba da brine onaj ko predlaže kandidata. "Malo je, ipak, verovatno da će Nobelov komitet nagraditi takvu osobu", smatra Kelingova.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu