NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

"Dobričin prsten" Lali

Stevan Šalajić

      Ovogodišnja nagrada za životno delo "Dobričin prsten", koja se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića, unikatne diplome na pergamentu i plakete sa likom Dobrice Milutinovića, pripala je prvi put glumcu van Beograda - gospodinu Stevanu Šalajiću. Dodela nagrade trebalo je da se održi 26.decembra 1999. na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, međutim u međuvremenu je žiri odlučio da dodela nagrade bude organizovana 2.1.2000. godine u zgradi Izvršnog veća Vojvodine, kako bi svečanost bila na višem nivou.
       "Presrećan sam, nema lepše nagrade od ove, to je vrh mog 55-godišnjeg rada na daskama koje život znače. Ja nemam reči da iskažem sreću i zadovoljstvo koje osećam u ovom trenutku", kaže glumac Stevan Šalajić, i dodaje: "Sada imam još mnogo veću želju da nastavim da stvaram i radim kako bih opravdao ovo veliko priznanje."
       Žiri za dodelu "Dobričinog prstena" radio je u sastavu Mira Stupica, predsednik, Marija Crnobori, Olivera Marković, Ljuba Tadić, Vida Ognjenović, Ljubomir-Muci Draškić i Zoran Stošić, predstavnik "Zlatare" iz Majdanpeka.
       Prvi "Dobričin prsten" dobio je jedan od najvećih beogradskih glumaca Zoran Radmilović.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu