NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

"Oproštaj" od indeksovaca

Dragoljub Mićko Ljubičić

      Beograđani su prethodnih večeri imali priliku da se dva puta "oproste" od "Indeksovog radio pozorišta" na "Oproštajnom koncertu" u prepunoj dvorani Doma sindikata. Dragoljub Mićko Ljubičić, glumac, o "Oproštajnom koncertu", za NIN kaže:
       "Celokupna ideja 'Oproštajnog koncerta' je bila da se ne odslika samo trenutno stanje već da se napravi emocionalni presek poslednjih desetak godina kod nas. Od Kosova 89, do Kosova 99. godine. Krug se zatvorio. Želeći, ipak, da naglasimo koliko je sve drugačije, promenili smo i formu, jer posle prošlogodišnjeg bombardovanja nije više bilo mesta za metaforu, pa čak ni za bogzna kakvu radnju, scenografiju ili kostimografiju. Pokazalo se da ovdašnji život u sebi nosi i više nego dramu."
       Ljubičić kaže da nije bilo nikakvih negativnih reakcija povodom njihovih koncerata osim što se podigla bespotrebna frka oko spota "Zamisli život u kome nosiš nove cipele", emitovanog u "Minimaksoviziji". "Ranijih godina su neki od 'aktera' znali čak i da dođu na predstave. Ne bi bilo loše kada bismo mogli da ih sve sakupimo na jednoj predstavi, 'oproštajnoj' samo za njih", kaže Ljubičić.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu