NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Sramota opozicije

("Dan posle", NIN br. 2573)

      Govor Nenada Čanka na Trgu Republike u Beogradu 14. aprila je najveća sramota opozicije, koja je dokazala kakve prostake ima u svojim redovima i sa kakvim liderima namerava da osvoji vlast i vodi srpski narod putem prosperiteta. Rečnik kojim se Čanak obratio okupljenom narodu, govori o njegovoj kulturi, prostakluku, koji ne samo da je razočarao prisutne, već ih je odgurnuo od sebe.
       Gospodo iz opozicije, zar ne primećujete da umesto ubedljivih programa kako da osvojite vlast na izborima, pridobijete narod da vas dovede na vlast, pravite cirkus, dozvoljavate kojekakvim klovnovima i cirkuzanima da zabavljaju mase i odbijate od sebe i ono malo naroda, koga ste okupili na mitingu. Zar vi nemate čime da se pohvalite, da ukažete narodu na uspehe koje ste postigli u gradovima u kojima ste na vlasti? Da pokažete to blagostanje, med i mleko poteklo ulicama vaših gradova. Tu ste položili ispit. Dokazali ste svoju sposobnost i kako vam narod može verovati u te vaše prazne priče. Po svemu sudeći i na narednim izborima ćete možda gore proći nego na prošlim, kada se uzme u obzir šta ste sve dosad radili i kakvim ste se sredstvima služili, da biste došli na vlast.
       Bez jasno utvrđene zajedničke političke platforme, vlastoljublje vas razjedinjuje. Do sada niste uspeli da se ujedinite. Iako ste proklamovali jedinstvo pod pritiskom Zapada, među vama su velike pukotine. Vaše jedinstvo je parada pred svetom. Svojim postupcima obmanjujete narod, pa i sam Zapad, da imate podršku većine srpskog naroda.
      
       Sava Vidanović,
       Kanada


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu