NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Kasno uveče

Premijerno prikazivanje najpopularnijih britanskih i američkih serija na TV stanicama ANEM mreže

      Posle pauze od punih godinu dana, ANEM (Asocijacija nezavisnih elektronskih medija) ponovo je svojim članicama počeo da distribuira igrani serijski program strane proizvodnje. Paket serija će biti prikazivan svakog dana u udarnom TV terminu (između 19 i 23 časa) na svim lokalnim televizijama članicama ANEM-a. Prilikom selekcije programa vodilo se računa da sve serije budu premijerne za naše prostore i da se održi visok nivo kvaliteta.
       Radnim danima naizmenično će se prikazivati britanska serija "Drvene ograde" (Pisket Fences) koja je osvojila sve bitne TV nagrade (EMMDž, Genesis, Zlatni Globus) i američka naučnofantastična serija "Kosmos: uzduž i popreko". Uz njih, radnim danima će se prikazivati i američka polučasovna tinejdžerska serija "Vesele sedamdesete".
       U udarnom terminu, subotom uveče, gledaoci će moći da vide britansku seriju "Advokatura" (The Practice) koja se može smatrati jednom od, u ovom trenutku, najboljih serija na svetskom tržištu. Već dve godine zaredom ona osvaja najznačajnije EMMDž nagrade za najbolju dramsku seriju, kao i mnoštvo pojedinačnih nagrada ( za glumu, produkciju...). Subotom će takođe ići i "Džonatan Krik", nova britanska serija, koja je doživela veliki komercijalni uspeh i pobrala nagrade kao što je BAFTA za najbolju dramsku seriju, nacionalna TV nagrada za najpopularniju seriju i Kraljevska TV nagrada za najbolju dramu. Otkupljeno je svih 19 epizoda.
       Nedelja je rezervisana za britansku seriju "Inspektor Mors", koja je snimana nekoliko godina. Do sada ju je videlo više od 75 miliona gledalaca u 70 zemalja a dobila je i nekoliko BAFTA nagrada. Reč je o klasičnom britanskom antidetektivu, nepopravljivom romantičaru, koji vozi jaguar, slab je na žene, grozi se krvi, ali nepogrešivo rešava sve misterije.
       U redu za emitovanje čeka još nekoliko atraktivnih serija: dokumentarac "Ljudsko telo" u produkciji Bi-Bi-Si-ja; "Kasno uveče... sa Džulsom Holandom" - muzička emisija sa klavijaturistom sastava "Sljueez" kao domaćinom u studiju u koji svraćaju zvezde kao što su Oasis, Beck, Massive Attack, PJ Harvedž i drugi; "Kraljevići" - priča o gubitničkoj porodici, veoma nalik Simsonovima, ali u igranoj varijanti. Uskoro stiže i "Živeti ovaj život", britanska serija koja je stekla veliku popularnost u Britaniji i u ostalim zemljama u kojima je prikazivana, i ciklus crtanih filmova za odrasle.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu