NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Burek u policiji

Mile Veljković

      Nepotpun spisak novinara uhapšenih širom Srbije pre i za vreme požarevačkih događanja broji 29 imena. Jedan od privođenih je i dopisnik agencije Beta iz Požarevca Mile Veljković, brat aktiviste "Otpora" Momčila Veljkovića, jednog od aktera prošlonedeljne tuče u Požarevcu, koji je samo dan po oslobađanju iz zatvora ponovo priveden.
       "Konstantni pritisci i telefonske pretnje da će mi biti bačena bomba u kuću kulminirali su upadom sedmorice policajaca u moju kuću u ponedeljak uveče i mojim hapšenjem", kaže Mile Veljković. "Tražio sam da mi pokažu sudski nalog, na šta mi je odgovoreno: ,Nije ti ovo Amerika'."
       Posle hapšenja novinar Veljković odveden je u policijsku stanicu u Malom Crniću, odakle je izašao tek sledećeg dana u 10 sati uveče. "Nije mi bilo dozvoljeno da telefoniram, ali osim toga policajci su se prema meni ponašali korektno. Ujutru su mi kupili burek i jogurt, a moj boravak u policiji završio se čak i roštiljom", kaže Veljković. Novih pretnji se ne plaši pošto mu je, pored ostalog, obećana i policijska zaštita. Ipak, ističe: "Kada god mi policija obeća zaštitu, nešto se dogodi."


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu