NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Karićevi laureati

Jovan Ćirilov

      Ovogodišnju, treću po redu nagradu "Braća Karić" dobili su: Radmila Bakočević (kultura i umetnost), Sima Ćirković i Rade Mihaljčić (naučni i istraživački rad), Umetnička livnica Braća Jeremić "Voždovac" i Mirko Vasiljević (ekonomija i privreda), nobelovac Dario Fo, Peter Handke i Amerikanac Landrum Boling (humanitarne aktivnosti).
       Publicista i teatrolog Jovan Ćirilov, koji je s Đerđom Konradom ravnopravno podelio nagradu za novinarstvo, publicistiku i izdavaštvo, kaže da da mu je drago što je u toj kategoriji dobio "ovu visoku nagradu posle takvog korifeja kao što je Predrag Milojević i takvog velikog izdavača kao što je Vladimir Dimitrijević":
       "Primajući ovu nagradu, zahvalan sam pre svega NIN-u koji već trinaest godina iz broja u broj, bez izuzetka, objavljuje moju kolumnu Reč nedelje. Zahvalan sam urednicima koji su mi ostavljali punu slobodu izbora teme. To je još jedan dokaz da je za kreativno novinarstvo potrebno osećanje slobode. Ja sam je u NIN-u imao. Bez Reči nedelje, rubrike koju najduže i najradije pišem, ne bi bilo za mene ni ove nagrade."
       Nagrade "Braća Karić" za 2000. biće uručene 27. maja u Klubu "Jelena" na Dedinju.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu