NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Odan sam Miloševiću i njegovoj familiji

      Kao deca igrali smo se na igralištu KP doma i svako od nas je maštao o tome da kad poraste postane upravnik zatvora", kaže za NIN Trivun Ivković (51) i dodaje: "Svi smo želeli da radimo u zatvoru jer je to bila i ostala moćna institucija." Na mesto upravnika zatvora imenovala ga je Vlada Srbije pre šest godina, a poverava da bi voleo da dočeka penziju na ovom mestu.
      
       Koliko je pitanje upravnika pitanje vlasti? Da li biste vi bili sklonjeni da se promeni vlast?
       - Ja pripadam vladajućoj partiji i ne bih ni očekivao da se tu zadržim ukoliko bi izgubili izbore. Ne vidim zašto bi me zadržali. Uvek se na ovom mestu nalazio čovek odan vlasti i odan predsedniku. I ja sam odan ovoj vlasti, predsedniku Miloševiću, njegovoj kompletnoj porodici, partiji na vlasti, vladi i narodu Srbije.
      
       Zbog čega potencirate odanost Miloševiću i njegovoj porodici? Ovo nije prvi put da to činite. Da li oni koji drugačije misle u vašem okruženju imaju razloga za brigu?
       - Moj odnos je profesionalan i jednak je prema svima. Ne mogu očekivati da me neka druga partija podrži ako dođe na vlast. Uostalom, to bi značilo da nešto nije u redu sa mnom. Ja znam kome pripadam. Oni koji ne misle kao ja, ipak nemaju problema sa mnom. Osuđenici imaju pravo glasa i glasaju kako hoće. Nikome ništa po tom pitanju nisam zamerio.
      
       Situacija je takva da se niko ne bi iznenadio ukoliko u vaš zatvor stignu lideri opozicije i lideri "Otpora". Kako ćete se ponašati ako se to dogodi, kakav tretman im obećavate?
       - Ponašao bih se visokoprofesionalno i korektno. Ukoliko budu osuđeni, oni će biti ravnopravni i imaće isti tretman kao i ostali osuđenici. Ovde je, uostalom, bio i naš bivši ministar Sava Vlajković.
      
       Kakav osuđenik je bio Sava Vlajković?
       - Bio je korektan i radan. Ponašao se primerno. Što god je čovek inteligentniji i obrazovaniji, manji su problemi. Tako ni sa njim nije bilo nikakvih problema. Osuđenici, uostalom, dobijaju da rade poslove za koje su kvalifikovani.
      
       Mnogi kažu da smo osvetoljubiv narod. Ako ova vlast izgubi izbore, da li bi bilo logično očekivati da neki njeni predstavnici završe u zatvoru?
       - Ja sam se šalio na Pokrajinskom odboru SPS-a. Rekao sam: nekad su iz zatvora išli na vlast, sada će biti obrnuto. Ako izgubimo vlast, ići ćemo u zatvor. Mi vlast nikada nećemo izgubiti.
      
       MARIJANA MILOSAVLjEVIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu