NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Kraj za 10 dana

      Kakva je ovo zemlja, najbolje govori to što je jedna televizija koja je uredno registrovana i legalna zatvorena, tako što je sto policajaca, što maskiranih, što nemaskiranih, upalo usred noći u prostorije.
      
       Da li ste dobili zvanično saopštenje?
       - Ne, obavestili su me prijatelji oko četiri sata ujutru, koliko znam upad je izvršen dva sata pre toga. Kasnije sam čuo njihovo saopštenje u kome se Studio B optužuje da poziva na nasilno rušenje legalne vlasti, da inicira terorističke akcije i ko zna šta još, rečeno je da je sva imovina televizije vlasništvo Republike Srbije i da je za urednika postavljen neki Aleksić. Inače taj dokument, koji je akt republičke vlade, a koji je potpisao gusarski dvojac sa kormilarom treniran za ovakve slučajeve, uopšte nema pečat.
      
       Da li je u trenutku upada bilo nekog u redakciji?
       - Bilo je desetak ljudi, noćna smena, a odradili su duplu smenu, jer su ih pustili tek u 11 sati. U međuvremenu su gledali kako im razvaljuju redakciju. Došli su sa crnim kapuljačama kao Kju kluks klan, a ispostavilo se da su ih ipak prepoznali, da su to kolege iz druge medijske kuće. Razvaljivali su vrata pijucima za slučaj požara, iako svi ključevi stoje na portirnici i mogli su lepo da uđu.
       Očigledno da im je faktor vreme bio važan, zato je sve bilo u tajnosti i veoma im se žurilo. Njima se uopšte sve više žuri, jer ih sve više ljudi juri.
      
       Šta je sa repetitorima?
       - Uzeli su samo repetitor na Kosmaju, koji je najvažniji za Srbiju.
      
       Da li se plašite?
       - Ne, zašto bih se plašio. Uostalom ovo će se brzo i završiti. Mislim da će sve biti gotovo za deset dana.
      
       Da li su vam kolege iz drugih redakcija pritekle u pomoć?
       - Ponudile su nam pomoć i strane (Dojče vele, Slobodna Evropa, CNN, Sky) i domaće redakcije. Pravićemo radijske vesti koliko budemo mogli.
      
       IVANA JANKOVIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu