NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Pomirenje na terasi

Bratislav Grubačić

      Bratislav Grubačić, izdavač V.I.P Nenjs, političkog biltena na engleskom, oženio se prošle nedelje Stelom Roner, holandskim diplomatom u Parizu sa prethodnim dugogodišnjim beogradskim stažom. Vest bi verovatno bila namenjena samo njihovim prijateljima da se na venčanju nisu, nakratko, družili i dobro zabavljali u Srbiji nepomirljivi "svetovi": visoki sadašnji (Tomislav Lalović, savetnik u SPS-u i Dragan Ilić, član Gradskog odbora SPS-a) i "otpušteni" funkcioneri SPS-a (Slobodan Jovanović), JUL-a (Aleksandar Vulin) i Demokratske stranke (Zoran Đinđić i Čedomir Jovanović), Građanskog saveza Srbije (Vesna Pešić), simpatizeri "Otpora", predstavnici "omražene" međunarodne zajednice i jugoslovenske diplomate, novinski izdavači različitih profesionalnih orijentacija, novinari, manekeni i biznismeni.
       "Na 'Kalemegdanskoj terasi' okupili su se ljudi najrazličitijih političkih i profesionalnih orijentacija za koje smo nas dvoje vezani, jedan normalan i lepo vaspitan svet, Beograd koji nije poražen", kaže Grubačić za NIN.
       Kumovi para Grubačić-Roner bili su Bojan Bugarčić, savetnik predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i Lora Zilber, dugogodišnji dopisnik "Fajnenšel tajmsa" iz Beograda i oštar kritičar srpskog režima. Tokom večere ugodno su ćaskali grčki ambasador Panaiotis Vlasopulos, holandski i belgijski otpravnik poslova Kejs Klompenhauer i Joris Ronse, i nekadašnji savetnik bivšeg predsednika Jugoslavije Zorana Lilića, Slobodan Marinković (SMIP), Kristijan Timonije, funkcioner francuskog Ministarstva inostranih poslova... Tim Džuda, izveštač "Tajmsa" iz Beograda, i Alesio Vinči, stalni dopisnik CNN iz Beograda, dobili su vizu za Jugoslaviju na rok od četiri dana, samo da bi prisustvovali venčanju.
       "Ono što smo pokazali na ovom venčanju jeste da Srbi nisu onakvi kakvima vlast želi da ih predstavi i da stranci takođe nisu onakvi kako bi vlast htela da nas natera da mislimo. Sistem je definitivno pogrešan, i to je glavni problem u komunikaciji", kaže Grubačić.
      


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu