NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Bez mržnje, molim!

("Goran Matić preti NIN-u", NIN br. 2583)

      Pa neka preti. Neka ga zatvori. Branio sam NIN, jednom, kada su mu pretili. I ostao je. Gospodo iz redakcije NIN-a, učinite sve što je u ljudskoj moći da branite svoje novine. Zadovoljite svoju savest. Sve civilizovano i po kodeksu časti i dostojanstva. Nemojte fizički ginuti, ne zovite Željka Simića da vas spasava.
       Gospodo, šta to vi i o čemu pišete? Gde ste me to prevarili?
       Ministar g. Matić ne gleda zaglavlje NIN-a. Nema nijednog čoveka od ugleda, pera i pameti u ovoj nesrećnoj zemlji kome nije bila čast da piše za NIN. Matiću: kada je NIN osnovan, ko ga je osnovao, koliko traje i ima li ijednih novina u ovoj zemlji da svedoče o duhu kao što je NIN? Pa, ne dam vam da mi poništavate i dalje život. I život moga sina! Ako ga silom preotmete, ja ga neću čitati. Pocepaćete mnogo papuča, ostariti, a NIN neće nikada, jer on stari kao k a t e d r a l a.
       Ja sam lekar, ne pripadam niti ću pripadati ijednoj partiji. Cenim slobodu i lični izbor, pravo na kodeks etičke kulture. Ministre Matiću, vi ste otac, zar ne? Razmislite malo, dragi gospodine!
       Nemojte ništa kriti pred svojim narodom, ni vi ni NIN. Ili, sakrijte ga tako da ga sunce gleda. Kao što kaže stara poslovica.
       Kao svedočanstvo o jednom vremenu, ali bez mržnje, molim!
      
       DR MILORAD NENEZIĆ,
       Ćuprija
      


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu