NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Kidnapovanje opreme

"Vrata zgrade su bila obijena, a oprema TV stanice odneta. Na podu ruinirane prostorije pronađen je dokument koji je dostavilo Savezno ministarstvo za telekomunikacije..."

      U utorak, trećeg oktobra oko 3.30 časova, za sada nepoznati 'obijači', upali su u prostorije vlasotinačke TV stanice Rosulja. Žitelji su tog jutra čuli škripu kočnica, a potom i lupanje koje je dopiralo iz prostorija ove stanice. Tek oko osam časova, kada su zaposleni stigli na svoja radna mesta, utvrđeno je šta se desilo. Vrata zgrade su bila obijena, a oprema TV stanice odneta. Na podu ruinirane prostorije pronađen je dokument koji je dostavilo Savezno ministarstvo za telekomunikacije u kome, između ostalog, piše da se oprema oduzima zato što vlasnik nema dozvolu za rad.
       Problemi su počeli početkom septembra, kada je Televiziju Rosulja posetila finansijska policija. S obzirom da ništa sumnjivo nije nađeno, vlasnik Televizije je dobio nalog za iseljenje iz prostorija koje su nekada pripadale SIZ-u stanovanja. "Televizija Rosulja postoji već šest godina, a ugovor sa Ministarstvom za telekomunikacije imamo od 1998. godine. Ugovor je važio do maja 2000., od kada, inače,pokušavamo da ga obnovimo. Zahtev je podnet, ali niko ne odgovara. Tako smo odlučili da nastavimo sa radom i da ne menjamo koncepciju programa. Zašto i ne bismo radili, kada u Vlasotincima postoji još jedna TV stanica, koja uopšte nema papire, ali njima ne prave probleme, jer pripadaju opštini", kaže Miroslav Radičević, jedan od vlasnika.
       Nevolje sa vladom su, prema Radičeviću, počele pred izbore kada su gledaoci Jablaničkog okruga na TV Rosulja mogli da vide dr Vojislava Koštunicu, Tomislava Nikolića, Velju Ilića, Branislava Jovanovića ( SPO, Niš ), spotove Vojislava Mihailovića...
       Prema rešenju koje je dostavilo Savezno ministarstvo za telekomunikacije nalaže se da se prekine rad na 30. kanalu, na kome je emitovan program ove televizije, a za eventualno neizvršavanje naredbe odgovara vlasnik. Oduzimanje je privremeno i važi sve dok Televizija ne dobije dozvolu za rad. Istina, rešenje je izdato na ime Miroljub, dok je pravo ime vlasnika Miroslav Radičević, ali to, naravno, nije jedini propust. Rubrika predviđena za potpis "ovlašćenog lica", bez čijeg se prisustva ne može oduzimati oprema, ostavljena je prazna, dok su potpisi ovlašćenih lica toliko nečitki da se ne može razaznati o kome je reč. Jedino što je u celom ovom slučaju jasno, jeste pečat Saveznog ministarstva za telekomunikacije.
       "Ekipa TV Rosulja trenutno nigde ne radi zbog štrajka", kaže Radičević. "Ali svi se nadamo da ćemo uskoro biti u prilici da nastavimo."
      
       DRAGANA MATIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu