NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Advokatska solidarnost

Branislav Tapušković

      Branislav Tapušković, beogradski advokat i predsednik Advokatske komore Srbije o odluci oko šest hiljada advokata u Srbiji da od ponedeljka (2. oktobar) obustave rad, izuzecima u pružanju pravne pomoći i stavu sudova, za NIN kaže:
       "Rad advokata u Srbiji je obustavljen upravo zbog propusta i nepravilnosti u radu Izborne komisije i odsustva javnosti rada iste. Pravnu pomoć pružaćemo samo u onim slučajevima gde se radi o primeni prekomerne represije i onemogućavanja prava na štrajk. Takođe, advokat ne može da propusti zakonski rok za žalbu, čime bi nastala nenadoknadiva šteta po klijenta."
       Prema Tapuškovićevim rečima u Vojvodini neki sudovi nisu hteli da poštuju odluku advokata o obustavi rada jer nije bilo odluke Skupštine Advokatske komore, a koja je u međuvremenu doneta.
       "Iako je Savezni ustavni sud saopštio da će organizovati javnu raspravu o izbornim rezultatima, smatramo da je takva odluka skandalozna jer je ona morala da bude doneta mnogo ranije, a ne uoči same izborne ćutnje pred drugi krug, što je nedopustivo", smatra Tapušković.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu