NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Predizborna kampanja

(Izjava nedelje, NIN br. 2603)

      O utisku koji na nju ostavlja predsednik Koštunica, neobičnu kvalifikaciju dala je Margit Savović u prošlom broju NIN-a. Tezu da političari treba da povedu više računa o svom izgledu i "mačo" prezentaciji u javnim nastupima, dodatno je analizirala u jutarnjem programu (nove) RTS, u nedelju, napominjući da je uvek davala sve od sebe, i počev od sebe, da se prevaziđe uštogljeni imidž političara.
       Da li je gospodin Koštunica melanholičan i ležeran, teško je tvrditi ili negirati, ali da uliva poverenje, nudi mir i sigurnost narodu, pokazali su rezultati izbora. Uostalom, čitav svet mu iskazuje divljenje i poštovanje.
       Da o ukusima ne vredi govoriti, znao je još đavo kad je odabrao koprive da u njih sedne, ali je čudno da se gospođa Savović baš sada setila da lansira svoju tezu da političar treba da izaziva i erotske želje. Zar nije imala dovoljno prilike da svoja razmišljanja (o kojima je opširno govorila i u pomenutom jutarnjem programu) usmeri na svoje dojučerašnje partijske i koalicione partnere u toj vlasti? Sigurno nije imala ništa da zameri mačo-izgledu koji su ostavljali Bidža, Šainović, Vlajko Stojiljković, Slobodan Milošević, Dača Marković, LJubiša Ristić, Šešelj, Milan Milutinović, Dačić, Šoklovački...
       Ne bi bilo nikakvo čudo ako bi gospođa Savović našla mnogo mana kod ovih doktora i magistara Đinđića, Obradovića, Svilanovića, Čanka, LJajića, Živkovića... i uputila im zamerke na obrazovanje, izgled, odevanje i elokvenciju.
       Doduše, nije lako ođednom se naviknuti na političare koji ne nose košulje dva broja manje, nemaju govorne mane, odlično govore strane jezike, a ponajbolje maternji.
       A možda se gospođa Margit Savović već uključila u predizbornu kampanju?
      
       DRAGANA VLAHOVIĆ,
       Beograd


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu