NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Lepa reč

Obrad Stanojević

      Obrad Stanojević, profesor retorike na Pravnom fakultetu u Beogradu, sa advokatom Veljkom Guberinom, sadašnjim ministrom kulture Branislavom Lečićem i još nekolicinom profesora, bivših i sadašnjih studenata, nedavno je osnovao Instituio oratoria - Centar za negovanje lepe reči u Srbiji.
       "Dok smo na TV gledali direktne prenose skupštinskih zasedanja, često smo se stideli što predstavnici, znači bolji deo našeg naroda, onako nastupaju i onakvim rečnikom se služe. Ono što je ostalo za nama, ostavilo je traga u mnogim domenima. Ništa nije ostalo pošteđeno - od univerziteta, preko parlamentarnog života do Crkve. U nastojanjima da izađemo iz tog tunela mi smo osnovali Institutio oratoria", kaže profesor Stanojević.
       Pored Centra za negovanje lepe reči, on priprema i udžbenik sa kolegom-profesorom Simom Avramovićem, u kojem će, pored retorike u klasičnom smislu - držanja govora pred manjom ili većom grupom ljudi, biti obuhvaćeni i političko i pravničko besedništvo, prigodno besedništvo, debata i parlamentarno besedništvo.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu