NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Vesti

      Medicina najtraženija
       Amerikanci koji se uključuju na Internet više su zainteresovani za informacije iz oblasti medicine, nego za sportske vesti ili onlajn kupovinu, pokazala je studija o uticaju Interneta na život ljudi. Procenjuje se da je 52 miliona Amerikanaca barem jednom na svetskoj Mreži tražilo informacije o bolestima i načinima lečenja oboljenja, dijetalnim programima ili programima lečenja koje nude pojedine klinike.
       "U vremenu kada se period koji pacijent tokom pregleda provodi u neposrednom kontaktu s lekarom sveo na interval manji od 15 minuta, mnogi se okreću Internetu kako bi dobili informacije za kojima žude", izjavio je Li Rejni, direktor projekta "Internet i život Amerikanaca". LJudi koji na Internetu traže medicinske informacije to čine najmanje jednom mesečno, pokušavajući da dođu do uputstava za lečenje bolesti od kojih boluju oni sami ili njihovi bližnji.
       Čak 55 odsto od 12 000 anketiranih izjavilo je da je na Internetu tražilo informacije o zdravlju, dok je Mrežu radi kupovine posećivalo 47 odsto ispitanika. Više od 50 odsto onih koji su na Internetu tražili medicinske savete izjavilo je da su im informacije do kojih su došli pomogle u lečenju bolesti. Međutim, većina je istakla da je do željenih informacija došla tek nakon dugog traganja, što je i svojevrsna poruka lekarima da svoje pacijente treba da upute na određene adrese.
      
       Novinarstvo na Mreži
       Nagrade za onlajn novinarstvo dodeljene su krajem prošle godine po prvi put na Univerzitetu Kolumbija u NJujorku, saopštila je ta ustanova i precizirala da su nagrade dobili sajtovi Salon.com i MSNBC.com.
       Salon.com je sajt za političko novinarstvo i dobio je nagradu za medij koji je "rođen na Mreži". MSNBC je osvojio nagradu u kategoriji za sajtove koji su formirani u saradnji s nekim drugim medijem. Nagrade je uspostavila Asocijacija za vesti na Mreži i škola novinarstva Univerziteta Kolumbija.
       Sajtovi ABCNenjs.com, APBNenjs.com, Babdžcenter.com, CNETNenjs.com, Clivelendlive.com, Oxdžgen.com i TimesUnion.com takođe su dobili nagrade. Na konkursu je učestvovalo više od 600 anglofonskih sajtova.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu