NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Moderan muškarac

Podrazumeva se da prati modna događanja, ali ima izgrađen sopstveni stil, uvek je u dobroj formi i neprestano se usavršava...

      Hteo to ili ne, savremeni muškarac mora da prati modu. Prvi utisak koji ostavlja često je i najvažniji. To što, možda, neki od vas smatraju da biti lepo i moderno obučen nije tako važno, može značiti da ne pratite trendove i da niste imali novca ili vremena da se posvetite svom izgledu, a iz toga pak proizlazi da niste dovoljno dobro organizovani, što vam sigurno ne bi odgovaralo. Znači, ukoliko imate vremena za stručno usavršavanje i slobodno vreme - nađite i malo vremena za kreiranje svog imidža.
       Preko Mreže brzo i lako možete saznati sve o modnim kretanjima, ali i svemu ostalom što vas zanima. Najnovije kolekcije Tomija Filingera, Huga Bosa, Armanda Basija, Done Karan i Dolčea i Gabane naći ćete na adresi http://www.fashionclik.com/ShowsFall00/Man/FC_CollectioMen00.htm. Ležerna i udobna odela su ono što karakteriše njihove kolekcije, a eksperimenti jarkim bojama u kolekciji Tomija Filingera namenjeni su mlađim muškarcima i prilikama kada sebi možete da dopustite izuzetnu ekstravaganciju. Za trenutke odmora i slobodnog vremena možete da ponesete nešto iz zimskih kolekcija Alesandra del Akava, Romera Đilija i Roberta Kavalija koje su prikazane na sajtu http://www.dolcevita.com/fashion/uomonj01/uomonj01.htm. Kako su trenutno aktuelni razni stilovi u oblačenju, sledite samo onaj koji vam pristaje i u kojem se prijatno osećate. Ako želite da u svakoj prilici izgledate elegantno, preporučujemo vam modele Đorđa Armanija http://www.firstview.com/mendesignerlist/GiorgioArmani.html i http://www.moda.italdynet.com. Odela u tamnim, zagasitim bojama, ravnog kroja kombinovana su s teget, plavim i sivim košuljama s malom kragnom. Interesantne modele jakni za svaki dan prikazao je Iv Sen Loran na adresi http://www.firstview.com/mendesignerlist/YvesSaintLaurent. Muškarce koji ne vole da nose kravate radovaće vest da ona više nije neophodan detalj koji se nosi uz poslovno odelo. Međutim, iako su se pojavile razne varijacije u stilu kaubojske pantljike, klasična kravata je, ipak, u nekim prilikama nezamenljiva. Ujedno, kravata je i najšareniji i najmaštovitiji muški ukras koji vam daje slobodu u kreiranju sopstvenog stila. Prelepe modele kravata Zegna naći ćete na sajtu http://www.zegnaermenegildo.it i http://www.ezegna.com. Na takve "sitnice" treba obratiti posebnu pažnju, jer i najbolje odelo možete upropastiti neadekvatnim detaljima, a najskromnije dopuniti i učiniti izuzetnim.
       Uz elegantno odelo obavezno ponesite i elegantan ručni sat, a uz sportski stil, naravno, neki od modela sportskih satova. Za vrhunsku eleganciju preporučujemo neke od modela "Roleks", "Kartije", "Patek Filip" i "Lonžin" koje ćete naći na sajtu http://www.nothernitime.com/budy.htm. "Kartije" modele naći ćete i na sajtu http://www.gentime.com/estateselling.htm. Od sportskih modela izdvajamo "Omegine" modele "simaster" i "spidmaster" http://www.jubileejewellers.com/Omega.html. "Sitizen" je uradio modele za padobranstvo, planinarenje i ronjenje koji izdržavaju pritisak i na 200 metara dubine. "Sitizen" satovi su izuzetno laki i ne izazivaju alergijske reakcije, jer su izrađeni od titanijuma, a njihovu prezentaciju naći ćete na sajtu http://www.citizenwatch.com.
       Neophodan modni detalj, bilo leto ili zima, jesu naočare za sunce. Najnovije modele "Bole", "Hobi", "Kristijan Dior", "Polis", "Serengeti" i "Versaće" pronaći ćete na prezentaciji http://www.sunglasses.com, dok se na http://www.marchon.com nalaze modeli Markon, Fendi i Kelvina Klajna. Samostalna prezentacija "Rej Ban" naočara je na sajtu http://www.radyban.com. Ako nosite naočare s dioptrijom, sva objašnjenja u vezi s korektivnim ramovima i staklima naći ćete na http://www.edynet.org/public/pi/feature/edyeglasses.
       Dobre i udobne cipele su još jedan detalj koji zaslužuje posebnu pažnju. Moderne mokasine Geox i cipele za odelo Salvatore Ferragamo odličan su izbor. Najnovije modele pogledajte na sajtu http://www.geox.it i http://www.made-in-italdy.com/fashion/fashion/ferg/ferg.htm.
       Muškarac modernog doba prati i sve tehničke novitete, u prvom redu mobilne telefone. Kompanije koje proizvode mobilne telefone u poslednje vreme, osim poboljšanih tehničkih karakteristika, sve više pažnje poklanjaju i dizajnu. Modele svih renomiranih proizvođača možete naći na adresama http://www.gsmcom.com i http://www.gsmarena.com, modele "nokia" na http://www.nokia.com, Motorola na http://www.motorola.com, "erikson" na http://www.ericsson.se, "filips" na http://www.philipsconsumer.com i "simens" na http://www.siemens.com. Ako želite da budete moderni, pokušajte da među prvima nabavite WAP telefon, koji će vam omogućiti pristup Internetu i prijem raznovrsnih podataka i poruka na ekranu telefona.
       Najnovije modele kompjutera najlepšeg dizajna potražite na sajtovima http://www.ibm.com, http://www.compaq.com, http://www.toshiba.com, http://www.dell.com. Pored stonih modela, bilo bi dobro da imate i jedan laptop računar koji će vam omogućiti da u svakom trenutku i na svakom mestu odgovorite poslovnim obavezama (da ne pominjemo da su takvi modeli "in"). Najnoviji portabl računar IBM TransNote ima ekran osetljiv na dodir i podlogu za unos teksta pisanog rukom. Ako hvatate beleške na važnim sastancima, ovo je prava stvar za vas.
       Simbol muškarca današnjice koji je stalno u pokretu sigurno je automobil. Sve o automobilizmu, klasičnim i luksuznim modelima, auto-opremi, motociklima i motorima naći ćete na adresi http://www.excite.com/autos. "Rols Rojs" ima prezentaciju na http://www.rolls-rodyce.co.uk, kao i "Mercedes" na http://www.mercedes.com, a najbolje automobile 1999. i 2000. godine potražite na http://www.geocities.com/MotorCitdy/Garage/5120. Ako vas interesuju modeli koji se mogu kupiti kod nas, pregledajte on-line izdanje časopisa "Auto" na http://www.auto.co.yu.
       Dobro je na vreme planirati i odmor, pa ako ste rešeni da ga provedete ploveći po nekim "južnim morima", pogledajte i najnovije modele jahti i glisera na adresama http://www.glastron.com/GLA_Whdy.htm i http://www.abroad.co.uk. Ako već planirate odmor, bilo zimski ili letnji, na moru ili planini, važno je da budete u dobroj kondiciji. Biti u dobroj formi važno je i zbog svakodnevnih obaveza koje ćete mnogo lakše podneti ako redovno vežbate i pešačite. No, pre bilo kakvih vežbi i rekreacije, savet je da prvo posetite lekara koji će vam preporučiti odgovarajuće vežbe. Sa superfitnes programom upoznaćete se preko Interneta na adresi http://teaamsuperfitness.com/home1.htm, slim step vežbama na http://www.slimstep.com i http://www.peakconditioning.com za razvijanje i jačanje svih grupa mišića.
       Moderan muškarac prati i sva kulturna događanja (http://www.krstarica.com u odeljku Vodič kroz Beograd). Lepo ponašanje na svakom mestu i u svakoj situaciji podrazumeva se. Savremeni muškarci su u svim prilikama izuzetno pažljivi prema svojim prijateljima, koleginicama, kolegama, majkama, suprugama i devojkama.
      
       NATAŠA USKOKOVIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu