NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Od Nade do Obrena...

("Izgubljena nevinost", NIN br. 2614)

      Novinarka NIN-a zaludno traga za uzrocima nesporazuma i nerazuma, mnoga su vrata zatvorena. Čelnici DSS-a, među kojima je i predsednik SRJ, odlučili su. Da li je moguće saznati po kom principu se dele ministarstva?
       Bliska prošlost je mučna, zar opet inkarnacija. Leposava, Bojić i njihovi epigoni po provinciji su radili svoj posao, a kako su ga radili, znano je! Od takvog rada, mnogima je invaginiran mozak. Sad imamo neku novu priču. Tu priču treba maksimalno skratiti.
       Sva pitanja idu ka vrhu DSS-a i Koštunici. Tada su sve priče sagovornika NIN-ove novinarke blasfemija. Kao, dr Kostić i dalje voli i ceni predsednika, ali daje ostavku i negde ide. A ona je uradila ono što je mogla, njena politička zvezda se ugasila, a upalila Obrenova. Ko će razabrati gde su granice stupidnosti i autizma, pakosti i neznanja, nemorala i beznađa? I, kada će velika armija lekara saznati ko je onaj koji ih vodi i predstavlja, kakvi su mu ljudski i stručni valeri? SANU i SLD i dalje spavaju snom koji nema nade, nema glasa protesta iza tih debelih zidova. A traje "v. d. stanje". Dokle?
       Koštunica, naš predsednik, mora znati da njegov narod hita ka Hazarima i da je ozbiljno oboleo, i o tome ga mora obavestiti njegov ministar. Taj mora biti gospodin, vrstan lekar, humanista i erudita!
       Jektika stagnira ili raste, mnoge bolesti uzimaju svoj danak, po nekima smo samo evropsko dno. Dokle.
       Za početak, napravimo pravila, poštujmo ih, negujmo istinu i vratimo neke dobre običaje!
       Ispisane reči su lični protest jednog lekara, pristalice etičke kulture i slobode ličnosti, protiv svakojakog nasilja nad profesijom. Na moju žalost, u tome najčešće učestvuju baš lekari!
       Primum non nocere!
      
       DR MILORAD NENEZIĆ,
       pneumoftiziolog, Ćuprija


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu