NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Gradonačelnici

Adele Magdić

      Beograd je danas prestonica koja, još uvek, traga za svojim gradonačelnikom, čovekom koji će kao novi predsednik gradske skupštine "preporoditi" ovaj grad.
       Kako je bilo kasnih 20-ih u našem glavnom gradu donekle otkriva autorska izložba Adele Magdić "Miloš Savčić (1865-1941), graditelj, privrednik, gradonačelnik Beograda 1929" postavljene u galeriji Beogradski izlog u okviru serijala Album znamenitih Beograđana.
       "Nijedan Beograđanin ne može biti zadovoljan dosadašnjim radom na unapređenju Beograda ni u pogledu socijalnom, ni higijenskom, ni saobraćajnom..., on još uvek predstavlja pravu orijentalnu varoš,...varoš savršeno nečistu i prašljivu...", govorio je tada kandidat za gradonačelnika Miloš Savčić i o problemima sa iznošenjem đubreta, oskudicama vode, a kao jednu od najvećih grešaka opštinske uprave naveo je neodržavanje postojećih objekata, puteva i voznog parka.
       Reći da se lista problema vremenom uvećavala suvišno, je te je verovatno baš to razlog što je fotelja prvog čoveka zaduženog za Beograd prazna.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu