NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Kako se postaje ekspert za marketing

("Da se ukine pitanje", NIN br. 2623)

      Tokom prošle i početkom ove godine čitajući veći broj novina i časopisa, te prateći javnu scenu, uočio sam da se veći broj ljudi potpisuje kao "stručnjak" ili "ekspert" za marketing.
       Povod što vam pišem je javljanje gospodina Voje Žanetića u rubrici "Šta da se radi" pod nazivom "Da se ukine pitanje", potpisanog sa "autor je stručnjak za marketing iz Beograda".
       Kako sam skoro ceo svoj radni vek posvetio reklami, propagandi, tržišnim komunikacijama, a u poslednjih desetak godina pokušavam da otkrijem i tajne marketinga, bio bih zahvalan g. Žanetiću ili Redakciji, ako mi otkriju tajnu kako se postaje stručnjak za marketing.
       U poslednje vreme zapažam, ali nisam siguran da li sam dobro shvatio, veći broj sociologa, politikologa, statističara, matematičara, koji isto tvrde da su stručnjaci za marketing.
       Da li je to izvorno obrazovanje kao uslov?
       Bio bih zadovoljan ako bi mi neko pomogao da odagnam svoju dilemu. Neobično bih voleo da i ja, makar pod "starije" dane, shvatim kako se dolazi do tog znanja, neophodnog da bih se mogao potpisati kao "stručnjak za marketing", a jednog lepog dana i kao "ekspert". To bi za mene predstavljalo ispunjenje intimnih snova.
       ŽOZEF LONČAR,
       predsednik Centra za marketing MARK-PLAN, Pančevo


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu