NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Nova lica - veća gledanost

U emisijama će se pojaviti Olja Bećković, Stojan Cerović, Dragoljub Žarković, LJubodrag Stojadinović...

      Iako TV Studio B ima velikih tehničkih i finansijskih problema, otkako je na čelo kuće došao Slobodan Arežina (sredinom marta), svi oni koji prate program ove televizije iznenađeni su velikim brojem novih emisija i voditelja. Nove ideje bi trebalo, prema rečima Arežine, da osveže program, povećaju gledanost i pomognu "zapuštenom" Studiju B da prebrodi težak period.
       Emisija "Orijentacija" koju radi Stojan Cerović (novinar "Vremena") pokušaće da na jedan drugačiji i nov način omogući ljudima da saznaju šta su istine, a šta laži u našem društvu. Cerović će u emisiji biti i voditelj i učesnik u razgovoru.
       U emisiji "Da i ne" (počeće da se prikazuje u petak) akademik Nikola Milošević i Dragoljub Žarković, urednik "Vremena" suprotstaviće svoje stavove o određenim aktuelnim temama. Cilj emisije je da se iz dva različita ugla razmotre iste teme i da se pokaže da ljudi mogu da budu neistomišljenici, čak i da se posvađaju, ali na jedan civilizovan, ljudski način.
       LJubodrag Stojadinović (vojni komentator "Politike") zadužen je za emisiju "Sila" koja se bavi temom moći u najopštijem smislu, od nasilja, preko države, do vojske. Ideja emisije je da se kroz analizu pokaže koje su mogućnosti da se sila podvede pod kontrolu.
       Novinarka Luna Lu (radi na Radiju B92 i u "Glasu javnosti") svake subote će posle ponoći voditi gledaoce kroz noćni život Beograda, a Jovan Ćirilov u emisiji "Ćirilov" pokušaće da prezentuje domete naše kulture.
       Početkom maja ponovo kreće "Utisak nedelje" Olje Bećković (emisija je prikazivana do 1996.na Studiju B), koji će, kako najavljuju i Bećkovićeva i Arežina, verovatno imati donekle izmenjenu koncepciju. Povratak "Utiska nedelje", navodi Arežina, nema veze sa pojavom slične emisije na BK TV. I pre nego što je na BK TV krenula "Maska" pokušavao je, kaže, da nagovori Olju da se vrati na Studio B, a to što su Karići počeli da emituju "Masku nedelje", samo mu je olakšalo posao da ubedi Olju da ponovo počne da radi.
       Zašto su na ovoj televiziji angažovani poznati iz drugih medija, Arežina objašnjava činjenicom da su nove emisije autorskog tipa i da su upravo ti novinari najstručniji u oblastima koje u svojim emisijama pokrivaju.
       "Studio B nema vremena da čeka na nečije odluke i ideje, budući da je konkurencija velika. Iako su se kolege sa Studija B trudile da posao urade valjano, nije bilo većeg pomaka, nije bilo dovoljno večernjih emisija. I dalje računam na te ljude, ali oni su imali otvoreni ekran. Mogli su da se obrate sa konkretnim idejama - neki jesu, neki čekaju. Sve predloge razmatram, a to šta će biti prihvaćeno zavisi, velikim delom, i od finansijskih mogućnosti", kaže Arežina.
       Nove emisije, tvrdi Arežina, u produkcijskom smislu nisu skupe, jer se zasad ne ulaže u scenografiju, kostimografiju i vizuelnu obradu. Cilj je da se originalnim idejama vrati stari ugled Studiju B.
       "Studio B, ipak, ima najjače ime. Nad njim i dalje lebdi duh Duška Radovića, bez obzira na to što su mnogi zloupotrebljavali ovu kuću", kaže Arežina.
      
       DRAGANA MATIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu